Zien: Zó zag je prinses Amalia nog nooit!

Door: Julia Zendman
03-12-2022

Kroonprinses Amalia heeft kennisgemaakt met de drie onderdelen van de Nederlandse krijgsmacht: de landmacht, de luchtmacht en de marine. Ze kreeg dit cadeau voor haar achttiende verjaardag door commandant der strijdkrachten generaal Onno Eichelsheim.

We zien voor het eerst een stoere Prinses van Oranje. Waar ze normaal altijd in nette kleding of jurken verschijnt, steelt ze nu de show in militaire tenues.

Landmacht

Om een kijkje te nemen bij de Nederlandse landmacht bezocht ze de 43e gemechaniseerde brigade in Darp, Drenthe. Ze reed mee in een Leopard-gevechtstank en maakte kennis met het Duits-Nederlandse 414 Tankbataljon.

Bron: RVD

Luchtmacht

Ze bezocht de Koninklijke Luchtmacht op vliegbasis Volkel. Daar kreeg ze uitleg in een F-16 simulator en daarna mocht ze mee vliegen in een echte F-16.

Bron: RVD

Marine

Als laatst bezocht ze de Koninklijke Marine in Den Helder. Ze maakte een tocht de onderzeeboot Zr.Ms. Zeeleeuw en kreeg ze een rondleiding door de onderzeeër. Ze heeft zelfs onder begeleiding de onderzeeboot bestuurd en boven water laten komen.

Bron: RVD

‘Snuffelstage’

„Ze heeft gesnuffeld, een snuffelstage eigenlijk. Ze heeft hier en daar wat vragen kunnen stellen”, vertelt Bart Ettekoven in Shownieuws. Ze gaan ook in op de ‘stoere prinses’. „Ik vind het een totaal ander persoon. We zien haar altijd in ietwat langere, wat ouwelijker jurken en hoge hakken. Dit is echt een jong meisje, leuk om te zien!”, zegt presentatrice Dyantha Brooks.

Meer DenD