Ziggo Dome hekelt handelswijze gemeente Amsterdam

Door: DitjesDatjes
30-09-2020

In Amsterdam mogen tot 19 oktober slechts tien culturele instellingen meer dan dertig personen ontvangen. De Ziggo Dome hoort hier niet bij, tot onvrede van directeur commerciële zaken Danny Damman. Hij begrijpt de beslissing, maar zegt tegen het ANP dat hij vooral teleurgesteld is in de handelswijze van de gemeente Amsterdam.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Damman moest het nieuws dat de Ziggo Dome niet op de lijst stond woensdagmiddag vernemen uit de media. “Mijn eerste reactie is dat alles in het belang van de volksgezondheid moet gebeuren. Als we daarom dichtmoeten, dan moet dat”, zegt hij. “Maar als ik kijk naar hoe het proces verloopt, zet ik daar mijn vraagtekens bij.”

Culturele instellingen “die van groot internationaal, nationaal of regionaal belang zijn en een vitale rol spelen voor de culturele infrastructuur” zijn de uitzondering op de regel. Damman vindt het opmerkelijk dat de Ziggo Dome, een van de grootste evenementenlocaties van het land, hier niet bij hoort. “Ik heb moeite met die criteria”, zegt hij. “We doen er alles aan om door te kunnen en hebben alles de laatste tijd uitstekend geregeld. We hebben bewezen dat het kan.”

Duidelijkheid

Wat nu rest is wachten op een officieel bericht van de gemeente zodat Damman meer duidelijkheid krijgt. Er zouden volgens burgemeester Femke Halsema nog instanties bij kunnen komen, maar het is afwachten of de Ziggo Dome daar binnenkort bijkomt.

De maatregelen zijn genomen om extra besmettingen van het coronavirus te voorkomen. Onder meer Koninklijk Theater Carré, het Concertgebouw en Paradiso behoren wel tot de selecte groep waar maximaal 250 bezoekers per programma mogen worden toegelaten, mits iedereen natuurlijk 1,5 meter afstand houdt.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD