Zij steken hun nek uit voor Borsato!

Marco heeft nog steeds vrienden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Niemand wil nu in de schoenen staan van Marco Borsato. De zanger wordt beschuldigd van handtastelijkheden bij jonge meiden. Maar Richard Kemper (van Veldhuis & Kemper) en een handvol andere BN’ers vinden dat Borsato te snel is veroordeeld.   

Marco Borsato is aan de publieke schandpaal genageld. Aanleiding zijn de aangifte van een jonge vrouw die zegt dat ze sinds haar vijftiende door Marco onzedelijk is betast. In de BOOS-uitzending werd gemeld dat ook andere jonge meiden door de zanger werden ‘lastiggevallen’. De publieke verontwaardiging is enorm. Cabaretier, componist en zanger Richard Kemper is verontwaardigd over de, naar zijn mening, ‘hetze’ tegen Borsato.

Tromgeroffel
,,Dat normale mensen snel klaar met je kunnen zijn, wist ik al, maar ik was stupéfait toen ik las dat ook het Gelredome afgelopen week de eretegels van Borsato zonder overleg verwijderde en afplakte. Vijfentwintig uitverkochte concerten en achthonderdduizend toeschouwers vonden ze pasgeleden nog de moeite waard om Marco met veel tromgeroffel op het schild te hijsen.”

Publieke executie
Verontwaardigd vervolgt Kemper: ,,Hij was hùn man. Hùn artiest. Hùn allessie. Nu, een onbehandelde aangifte en een documentaire later vinden ze het volstrekt logisch om hem publiekelijk harder te laten vallen dan het dak van de Arena. Zonder rechtszaak, zonder uitspraak, zonder wederhoor. Zoveel stelt het dus voor als je als artiest wordt geroemd. En wat ik helemaal godsgeklaagd vind, is dat ze Borsato zelf niet eens op de hoogte hebben gesteld van zijn publiekelijke executie.

Tegengeluid
,,Voor de goede orde”, stelt Kemper. ik weet niet of Borsato wel of niet schuldig is, maar in een land waar iedereen je blijkbaar straffeloos door de modder mag sleuren, de grond in mag trappen en kapot mag maken voordat iemand weet hoe het zit, leek het me tijd voor een klein tegengeluidje.” Leco van Zadelhoff, huisvriend van de Borsato’s, is het eens met Kemper. ,,Hij heeft niet beter kunnen verwoorden hoe ik erover denk!’ Eerder vroeg ook dj Patrick Kicken om begrip voor de situatie waarin Marco verkeert. ,,In dit soort gevallen zijn er alleen maar verliezers. Deze gasten zijn knettergek geworden door alle aandacht, geld & roem. Seksverslaafd, algeheel in de war. Hier mogen we ook bij stilstaan.”

Onevenredig
Kicken vindt dat de betrokkenen onevenredig hard worden aangepakt. ,,Geen enkel mens gaat slecht gedrag vertonen door een bewuste keuze, hier gaat altijd een heel complex pakket aan oorzaken vooraf.”

Tags

AANGIFTEGELREDOMELECO VAN ZADELHOFFLEONTINE BORSATOMARCO BORSATOMISBRUIKPATRICK KICKENTHE VOICE OF HOLLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck