Zijn Eva en Matthijs verleid door commerciëlen?

Door: Tanja Brouwer
13-08-2019

Voor de omroepen KRO-NCRV en BNNVARA is een spannende tijd aangebroken. Hun kopstukken Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk dreigen namelijk te vertrekken naar de commerciële omroepen.

Tijdslot

Eva Jinek heeft er geen geheim van gemaakt dat zij het moederschap lastig te combineren vindt met haar werk. De talkshow Jinek vindt ze eigenlijk te laat op de avond, en liever zou ze dus in een vroeger tijdslot werken. Waar Jinek eventueel heen gaat, naar RTL of SBS is niet duidelijk. Ze liet weten dat ze geen interesse heeft in RTL maar toen er gisteren in haar eigen talkshow werd gevraagd of ze interesse heeft om voor SBS te werken wilde ze niet reageren. Als ze echt overstapt naar de zender van John de Mol betekent dat voor de mediamagnaat de zoveelste binnengeharkte ster. Linda de Mol en Wendy van Dijk zijn ook nieuwe aanwinsten.

Salaris

Voor Matthijs van Nieuwkerk zal een eventuele overstap niet zo zeer te maken hebben met het tijdslot, maar wel met het salaris. Hij verdient tonnen minder dan hij zou kunnen bij een commerciële omroep. In een interview met blad LINDA zegt Van Nieuwkerk het volgende: ,,Vijftien jaar is ook een mooie tijd, niet? Maar het belangrijkste is dat ik straks nog iets anders wil in mijn leven. Nieuwe horizon. Nou ja, we zullen zien.” Hiermee lijkt hij zelf subtiel te hinten op een vertrek. ,,Misschien een tijdje in Rue du Bac wonen, misschien een bootje kopen, een paar reizen maken, eindelijk naar Buenos Aires, misschien iets bij de publieke omroep, misschien naar de commerciëlen.”

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen