Zijn Jan en Greetje uit Urk! híerom gescheiden?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Iedereen op Urk heeft het erover: Greetje en Jan Bosma, bekend uit de serie Urk!, gaan scheiden. Voor Greetje kwam het nieuws als donderslag bij heldere hemel, maar in het vissersdorp komen steeds meer verhalen los…

Jan en Greetje waren al negentien jaar samen waarvan dertien jaar getrouwd en hebben samen twee dochters: Esmee en Noa. Dat de twee gaan scheiden, is een liefdesdrama dat niemand zag aankomen. Zelfs Greetje niet. ,,Ik dacht dat hij een grapje maakte. Het was echt het allerlaatste wat ik had verwacht, een donderslag bij heldere hemel”, vertelde ze al eerder in gesprek met weekblad Privé.

Geruchten

De gebeurtenissen zijn momenteel te zien in Urk! en dat is behoorlijk confronterend voor Greetje. Niet alleen omdat het weer opgerakeld wordt, maar ook omdat er op Urk een hoop gefluisterd wordt! In het vissersdorp, waar iedereen elkaar kent, wordt er maar al te graag over elkaar gepraat. Zo gaat er een gerucht rond dat Jan eigenlijk op mannen zou vallen.

‘Taboe’

,,Op Urk is homoseksualiteit nog steeds een groot taboe”, vertelt een inwoner aan Privé. Volgens haar worden mensen die uit de kast komen, soms nog steeds uit de familie verbannen. ,,Mijn buurvrouw is zo’n type, ze heeft haar zoon uit huis gezet. Het is een schande, ook in 2023.”

‘Jan is geen prater’

Greetje begrijpt nog steeds niet wáárom Jan de stekker uit hun huwelijk heeft getrokken. ,,Steeds maar weer vroeg ik: ‘Waarom dan?’ Ik denk dat hij er nog niet klaar voor is om het te vertellen”, vertelt Greetje. ,,Of het niet durft. Jan is geen prater, hij kropt alles op.”

De kans dat Jan een ander heeft acht Greetje klein. In een dorp als Urk was dat al snel bekend geworden. De geruchten dat Jan misschien op mannen zou vallen, zijn ook bij haar terechtgekomen. ,,Ik kan dat niet plaatsen”, zegt ze daarover. ,,Ik herken het niet. Ik kan het mij niet voorstellen, maar ik heb het hem nog niet gevraagd.”

‘Teer proces’

En wat als het gerucht klopt? ,,Stel je voor dat het wel zo is, dan is het een heel teer proces. Ik heb het om me heen meegemaakt. Voor mij zou het prima zijn. Het blijft een verrassing dat hij met de scheiding kwam, want dat had ik echt niet zien aankomen.”

Tags

URK!

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck