Zilveren Nipkowschijf en Reissmicrofoon uitgereikt in Amsterdam

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De prestigieuze Zilveren Nipkowschijf en Zilveren Reissmicrofoon worden donderdag uitgereikt. De winnaars van de prijs voor het beste televisieprogramma of de beste televisiemaker en de prijs voor het beste radioprogramma of de beste radiomaker worden bekendgemaakt in Het Ketelhuis in Amsterdam.

Voor de Zilveren Nipkowschijf zijn drie tv-series genomineerd. De kanshebbers zijn de dramaseries Bodem (BNNVARA) en De Joodse Raad (EO) en de documentaireserie De Afhaalchinees (Omroep ZWART).

De genomineerden voor de Zilveren Reissmicrofoon zijn de omroep De Concertzender, de VPRO-podcast Mina & Mevrouw en het programma De Zelfmoordshow van KINK. De Ere Zilveren Reissmicrofoon gaat naar de Top 2000 van NPO Radio 2, werd eerder bekend.

Vorig jaar won Onze man bij de Taliban (VPRO) de Zilveren Nipkowschijf en kregen de makers van Even tot Hier (BNNVARA) de Ere Zilveren Nipkowschijf, die niet elk jaar wordt toegekend. Michiel Driebergen en Edwin Koopman wonnen de Zilveren Reissmicrofoon voor hun podcast Stad in oorlog: Charkiv één jaar onder vuur (VPRO).

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck