Zingende Grapperhaus bij ministerraad

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Jaïr Ferwerda bracht vrijdagochtend een bezoek aan Den Haag om een aantal politici te interviewen over de meningen van het Eurovisie Songfestival. De verslaggever van Jinek krijgt minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus zo ver om zijn favoriete Songfestival nummer te zingen…

Kleine kokette Katinka

,,Voor mij is altijd nog een van de absolute hoogtepunten van het Songfestival Kleine kokette Katinka” vertelt Grapperhaus aan de verslaggever, die al om zijn antwoord moet lachen. Al zingend laat de minister horen hoe dit nummer ook alweer klinkt: ,,Kleine kokette Katinka, kijk nog eens eventjes om. Stiekempjes over je schouders, zodat we even een glim van je wipneusje zien” en zegt er achteraan ,,dat is toch geweldig?”

0 punten

De single Kleine kokette Katinka, ook wel bekend als Katinka, is van het duo De Spelbrekers. Het lied was de inzending van het Eurovisiesongfestival in 1962, nadat het de grote winnaar was van het Nationaal Songfestival ook in 1962. Hoe goed het ook ging in eigen land, bij het Eurovisiesongfestival in Luxemburg viel ‘Katinka’ helaas niet in de smaak. Het nummer kreeg namelijk 0 punten.

”Dat mens is knetter”

Ferwerda krijgt Ankie Broekels-Knol, staatssecretaris Justitie van VVD, dit keer helaas niet zo ver om een liedje te zingen. De verslaggever vraagt naar Broekels haar favoriete Songfestival nummer waarop zij antwoordt: ,,Ja, nee, ik ga echt niet zingen. Ik ga heus wel weer een keer zingen met je, maar het moet niet zo zijn dat ik iedere keer sta te zingen joh. Die mensen denken allemaal dat mens is knetter en dat wil ik niet.”

Speciale Rotterdam-schoenen

Ook Hugo de Jonge heeft aandacht aan het Songfestival besteed tijdens de ministerraad. Dit deed de vicepremier wel op heel modieuze wijze. ,,Als kleine aanmoediging trek ik vandaag mijn Rotterdam-schoenen aan”. Hij was er al van heilig van overtuigd dat Rotterdam de gaststad zou worden.

 

Tags

ANKIE BROEKERS-KNOLDEN HAAGEUROVISIE SONGFESTIVALGRAPPERHAUSHUGO DE JONGEJINEKMINISTERPOLITIEKSONGFESTIVALVVD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck