Zingende trucker FrankLive galmt in de cabin van zijn vrachtwagen

FrankLive
Smule

Wat doe je als je eigenlijk de hele dag wilt zingen en je bent internationaal trucker? Ja, je neemt een kop warme thee, je rekt je stembanden flink op in de cabin van je vrachtwagen ergens in Frankrijk, zet de microfoon open en je gaat los op Wat is dan liefde van André Hazes.

De Zeeuw Frank Polak uit Bruinisse, wiens artiestennaam FrankLive is, kan het niet laten als hij in het buitenland op de bok zit. De vrachtwagen is dan de geluidsstudio en zijn publiek bereikt Frank via sociale media, zoals Facebook. Het is het verhaal van de artiest die droomt van zijn grote doorbraak en maar één doel heeft: zingen!

Het talent van de Zeeuw is opmerkelijk. Innmiddels geniet de zanger bekendheid in de regio groot Rotterdam, een landelijke doorbraak lijkt aanstaande. De schare fans groeit, zoals bijvoorbeeld ook Tino Martin (Tinus Kouwenberg) ondervond toen het succes na jarenlang doorzetten pas kwam door zijn populariteit via de sociale media.

Het repertoire van FrankLive varieert van Sinatra, Neil Diamond tot en met ‘eigen werk’. Tientallen liedjes zingt hij ‘uit het hoofd’ op de bühne en zijn publiek gaat uit het dak. Zijn podia staan vooralsnog in restaurants, op bruiloften en partijen, maar ook op privéfeesten en zelfs op Tenerife. In 2018 bracht Polak een prachtig liefdesliedje uit Jij hoort bij mij, een ode aan zijn geliefde.

Nederland heeft met Frank Polak een nieuwe ‘Henk Wijngaard’. die decennialang zijn ervaringen als trucker bezong. Polak gooit het over en andere boeg. In december van dit jaar vult FrankLive moeiteloos het plaatselijke theater in Barendrecht, waar dan onder andere Ben Cramer, Paula Snoeren, Peter Strykes en Albertina Klap, hem terzijde staan in de jubileumshow.

Luister hier naar FrankLive:

LEES MEER OVER FRANKLIVE:

Frank LIVE!: talent tot in zijn tenen aan vooravond doorbraak