Zlatan Ibrahimovic nog niet uitgevoetbald en hint naar volgend avontuur

Zlatan Ibrahimovic
Door: Daan Keijzer
04-12-2019

De voetbalwereld wil nog geen afscheid nemen van Zlatan Ibrahimovic, maar gelukkig wil Zlatan Ibrahimovic ook geen afscheid nemen van de voetbalwereld. Goed nieuws voor de voetballiefhebber: het lijkt erop dat ‘Ibracadabra’ een terugkeer naar Italië het meest ziet zitten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Ik ga naar een club die weer moet gaan winnen, die zijn geschiedenis moet vernieuwen en op zoek is naar een nieuw gevecht”, zegt de legendarische Zweed tegen Corriere della Sera. ,,Dat is de enige manier waarop ik in staat ben om de motivatie te vinden om iedereen weer te verrassen. Ik zie jullie snel in Italië.”

Rijk Italiaans verleden

Daarmee lijkt Ibrahimovic op een cryptische manier op de club AC Milan te doelen. De gevallen grootmacht werd in 2011 voor het laatst kampioen van Italië, maar is de laatste jaren weggezakt. De superspits speelde tussen 2010 en 2012 al voor AC Milan.

Italië ligt de voormalige doelpuntenmaker van Ajax uitstekend. Na zijn vertrek uit Amsterdam droeg Ibrahimovic het shirt van Juventus (2004-2006) en Internazionale (2006-2009). In totaal werd Ibrahimovic vier keer kampioen van Italië: drie keer met Internazionale en één keer met stadsgenoot AC Milan.

Amerika

De 38-jarige Ibrahimovic liet zijn huidige club LA Galaxy in november weten dat hij zijn aflopende contract niet zou verlengen. Sindsdien blijft de iconische sterspeler geheimzinnig over waar zijn toekomst zal liggen.

Sinds Ibrahimovic begin 2018 in Los Angeles neerstreek, speelde hij 58 wedstrijden in de Amerikaanse competitie. Daarin liet hij 53 keer zien wat Ibrahimovic het liefste doet: scoren. De Zweed omschreef zich zelf, niet zonder enig zelfvertrouwen, als ‘de beste spits die ooit in de MLS (Amerikaanse competitie) heeft gespeeld.’

 

Meer DenD