Zó gaat het zomerfeest van Amalia eruitzien: ‘Cocktails en dj’s?’

Amalia gaat los op eigen feest
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prinses Amalia viert komend weekend eindelijk haar achttiende verjaardag. De prinses was in december al jarig, maar heeft altijd gedroomd van een groot zomerfeest. En zó zou het feest eruit gaan zien…

Al jarenlang heeft Amalia een grote wens. ,,Ze heeft eigenlijk vanaf haar tiende altijd gezegd: als ik achttien word, wil ik voor het eerst een feest in de zomer geven. Ze had het zo gehad, met twee dagen na Sinterklaas jarig zijn”, vertelde koning Willem-Alexander tijdens het staatsbezoek in Graz.

Het droomfeest van Amalia

Amalia werd op 7 december achttien jaar en vierde dat toen in de tuin van paleis Huis ten Bosch. Er ontstond flinke ophef, want vanwege de coronapandemie waren maar slechts vier gasten per dag toegestaan. Voor de verjaardag van Amalia waren al 21 uitnodigingen gestuurd, en in werkelijkheid zouden er zelfs nog meer gasten zijn gekomen.

Maar dat was niet hét feest dat Amalia voor haar achttiende verjaardag wilde. Amalia droomt van een enorm feest waar naar verluidt honderden gasten voor uitgenodigd zijn. Omdat het om een privébijeenkomst gaat, beantwoorden Willem-Alexander en Máxima verder geen vragen over het zomerfeest. Maar er wordt al wel genoeg gespeculeerd over hoe het feest eruit zou komen te zien.

Dj’s en cocktails?

Een feest zonder muziek is geen feest, dus er zal ongetwijfeld muziek gedraaid worden tijdens haar verjaardag. Tijdens Koningsdag dit jaar ging Amalia samen met haar familie los op de muziek van dj-duo Lucas & Steve. Ze hielp het duo zelfs met de effecten tijdens hun set. Er bestaat dan ook een kans dat Lucas & Steve ook tijdens haar zomerfeest zullen optreden.

Dat Amalia van cocktails houdt, is inmiddels algemeen bekend. Uit het boek dat Claudia de Breij vorig jaar over Amalia schreef, bleek de prinses in het geheim cocktails te mixen in haar favoriete strandtent in Scheveningen. Een cocktailbar op haar zomerfeest lijkt onmisbaar, maar wellicht vindt het feest zelfs wel plaats bij haar favoriete strandtent!

Geheim

En wie nodigt Amalia allemaal uit? Haar zusjes Alexia en Ariane, schoolvriendinnen, haar hockeyteam en neven en nichten waaronder Eloise van Oranje zullen het feest ongetwijfeld niet missen. Wie er verder op het zomerfeest zullen verschijnen, blijft vooralsnog geheim.

Tags

AMALIAGEHEIMMAXIMAPRINSES AMALIAVERJAARDAGWILLEM-ALEXANDERZOMERFEEST

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck