ZO kwam ex-vrouw achter affaire van Dirk Kuyt

Affaire Dirk Kuyt
Door: Eva Steins
17-02-2021

Een pijnlijke onthulling rondom de vermeende nieuwe relatie van Dirk Kuyt. Zijn ex-vrouw Gertrude zou al langere tijd op de hoogte zijn van zijn nieuwe vlam Kate Ruinemans. Zij kwam op een pijnlijke wijze achter hun affaire…

Volgens een bron van Privé zou Gertrude ‘sinds enkele weken’ weten van de relatie tussen Kate en Dirk. De relatie van Kate en Dirk begon zakelijk, maar zou al snel uit de hand zijn gelopen tot een geheime liefdesaffaire. Gertrude zou tijdens hun huwelijk al onraad geroken hebben én stuitte op een pijnlijk bewijs.

Appartement

Kate en Dirk leerden elkaar kennen op een liefdadigheidsevenement waar de vonk zou zijn overgesprongen. De voetballer zou al ruim een jaar verliefd zijn op de voormalige Miss Flevoland.

Het begon op te vallen dat Dirk plotseling wel erg vaak te vinden was in Amsterdam Oud-Zuid, waar ook Kate van de een op de andere dag een appartement huurde. In haar kennissenkringen gingen de tongen los: hoe kon Kate plotseling zo’n duur appartement betalen?

Vorige week onthulde de Privé dat ‘een klein groepje intimi’ op de hoogte was van haar stiekeme relatie met Dirk. Zo zou hij meerdere keren gezien zijn terwijl hij vermomd haar appartement in Bussum, en later in Amsterdam, binnenging.

Scheiding

Volgens een ingewijde die naar eigen zeggen goed bevriend is met Gertrude is zij op een pijnlijke wijze achter zijn affaire gekomen. De scheiding met Dirk was haar ergste nachtmerrie.

Volgens de bron probeerde Gertrude er alles aan te doen om haar huwelijk te redden, maar zag Dirk het niet meer zitten. ,,Zij wilde er juist alles aan doen om de boel te redden. Ze begreep er helemaal niets van”, aldus de bron.

Maar toen het stof eenmaal gedaald was begonnen de puzzelstukjes in elkaar te vallen bij Gertrude. Zo kreeg zijn verdachte gedrag en aanwezigheid in Amsterdam Oud-Zuid nu plots een andere betekenis.

Affaire

Gertrude zou een donkerbruin vermoeden hebben en begon onderzoek te doen naar haar echtgenoot. Volgens de bron zou zij eind vorig jaar aan meerdere mensen hebben gevraagd wat Dirk zo vaak in die Amsterdamse buurt te zoeken had.

Ook zou zij op Dirk’s bankafschriften gezien hebben dat hij vaak in Amsterdam boodschappen deed en in een bepaalde buurt vaak in dezelfde restaurants at. Maar de mokerslag kwam pas toen Gertrude meerdere parkeerboetes in dezelfde straat in Oud-Zuid zag binnenstromen.

,,Maar, nog steeds vermoedde niemand iets”, onthult de bron. ,,Dirk kon daar met zo veel mensen afspreken en eten.”

Bekennen

Toch kwam de aap al gauw uit de mouw en zou Dirk volgens de bron bekend hebben dat hij opnieuw verliefd geworden was.

,,Hij vertelde zelf dat hij een nieuwe relatie had. Toen viel alles op zijn plek. Dat ging om Kate”, aldus de bron.

Zijn ex-vrouw wist al langer dat er iets niet klopte en krijgt nu de bevestiging dat zijn relatie al langere tijd speelt. ,,Nu weet Gertrude dat dit al veel langer aan de hand moet zijn, en dat doet pijn natuurlijk. Bij haar, maar ook voor de kinderen is het erg.”

Toch komt de klap hard aan bij Gertrude. ,,Voor Gertrude was het pijnlijk om in Privé dingen te lezen die zij zelf niet wist, zoals het bestaan van die Amsterdamse flat. Het is een bevestiging dat er al langer meer speelde.”

Onderbuikgevoel

Het is nu voor eens en voor altijd duidelijk wat er precies speelde, vertelt de bron. ,,Alles valt nu veel meer op z’n plek. Ze heeft altijd gedacht dat ze gek was. Toch bleek haar onderbuikgevoel wel goed te zijn geweest. (..) Ze kent Kate ook van IT-4Kids. Gertrude was altijd aanwezig als er een gala was. Kate organiseerde dat.”

Pijnlijk genoeg hebben de twee vrouwen elkaar recht in de ogen gekeken terwijl er meer speelde dan Dirk’s toenmalige vrouw wist, beweert de bron.

,,Ze heeft zelfs nog met haar gesproken, niet wetende wat er later zou gebeuren. Dat maakt het voor haar nog zuurder.”

Meer DenD