Zó steekt ‘Van Huppelen’ koningin Máxima naar de kroon!

Van Huppelen steelt de show|Op de dansvloer op Bonaire.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Het moet in Caribisch Nederland dezer dagen vooral draaien om koning Willem-Alexander, Máxima en Amalia. Maar staatssecretaris van Huffelen doet er kennelijk alles aan om zelf te schitteren! Zó steekt Alexandra zelfs Máxima naar de kroon!

Koning, koningin en kroonprinses bezoeken onze Caribische eilanden. Ook D66-staatssecretaris Alexandra van Huffelen is aan het eiland-hoppen. Logisch, want zij heeft ‘Koninkrijksrelaties’ in haar vederlichte portefeuille. De bewindsvrouw vermaakt zich uitstekend op dit zonovergoten stukje Nederland. Ze heeft een scheepslading aan japonnen meegenomen en danst alsof het lieve lust is.

Stevige concurrentie
Doorgaans is het Máxima op de dansvloer die alle ogen op zich gericht weet. De koningin steelt altijd de show. Of het nu een muziekfeest in Puttershoek betreft of een chique gala. Maar ditmaal heeft onze koningin stevige concurrentie. Dat het tijdens dit bezoek niet om Alexandra, maar om Willem-Alexander, zijn vrouw en oudste dochter gaat, lijkt bewindsvrouw ‘Van Huppelen’ soms even te vergeten.

Eeuwig geldtekort
Van Huffelen stráált, telkens weer in de andere kleurige outfit. Wie verwacht dat een bewindspersoon zich terughoudend opstelt om juist de hoofdgasten te laten schitteren, is bij Van Huffelen duidelijk aan het verkeerde adres. Zij huppelt er op los en maakt er geen geheim van dat ze volop geniet.

Maar het is te hopen dat de staatssecretaris straks nog even de ruimte heeft om te praten over de hardnekkige problemen op Bonaire, Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba. Vluchtelingen, drugs, corruptie en een eeuwig geldtekort. Maar of dat ook echt haar prioriteit heeft?

Gehuppel
Tijdens een interview met De Volkskrant liet Van Huffelen zich ooit ontvallen: ,,Ik ben ook maar een mens en heb het af en toe wel nodig om over iets anders na te denken, over iets anders te praten. Niemand heeft er iets aan als ik omval.”

Angst om te vallen?

Dan moet ze misschien toch oppassen met al dat gehuppel. Beter kan ze de dansvloer overlaten aan degenen voor wie het feestje echt bedoeld is: Willem-Alexander, Máxima en Amalia.

Dít zegt DenD-columnist Jos la Grande over ‘Van Huppelen’!

Van Huffelen in de boot.
Van Huffelen
Van Huffelen geniet van het moment.
Op de dansvloer op Bonaire.

(Foto’s: RVD, ANP)

Tags

ALEXANDRA VAN HUFFELENAMALIAKONINGMATTHIEU SLEEMAXIMAWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck