Zo zagen BN’ers eruit tijdens Gay Pride

Door: Lola van Leeuwen
04-08-2019

Tachtig kleurrijke boten door de grachten van de Nederlandse hoofdstad. Zaterdag was de wereldberoemde ‘Canal Parade’ van de (Gay) Pride Amsterdam. De organisatie meldt enorm tevreden te zijn en zegt dat het evenement vlekkeloos is verlopen.

Zelfs de politie kijkt positief terug. Een woordvoerster meldt: ,,Het is heel prettig verlopen. Een fijn feest voor iedereen”. De bonte stoet met boten trok volgens de organisatie wel honderdduizenden bezoekers die feestend toekeken langs de kant.

Van de #OLVGay boot van Onze Lieve Vrouwen Gasthuis tot de brandweer en politieke partijen. Iedereen pakte enorm uit voor de parade. En niet alleen bedrijven maar ook BN’ers gingen los met hun outfits.

Roxeanne Hazes

‘De zoon van André’ heet ”zoveel skittie” (schijt aan) iedereen! Zij gaat voor weinig stof en laat haar getransformeerde lichaam met trots zien!

Victoria Koblenko

Actrice Victoria Koblenko vond haar dag waarschijnlijk goud waard! Koblenko kon haar dansjes doen in deze grote tule jurk special gemaakt voor de Canal Parade door designer David Laport. Zij was te spotten op de boot van W Hotel Amsterdam.

View this post on Instagram

LOVE IS FOR EVERYONE. Niet alleen vandaag, maar vandaag een beetje EXTRA. Check stories voor pride @whotelamsterdam Сегодня прайд в Амстердаме. Горжусь, что мой любимый город так ярко празднует ЛЮБОВЬ ДЛЯ ВСЕХ. Больше в историях . . . . . . #lovewins🏳️‍🌈 #lovewhoyouwant #pridebaby #pridefestival #pride2019🏳️‍🌈 #pride🌈#loveislove #prideamsterdam19 #amsterdampride2019 #prideweek #prideamsterdam 🌈 #lovewins🌈#gayprideamsterdam #gaypride #pride #pride19 #prideparty #pridelife #gayzone #pride🌈 #pride2019 #happypride #pridemonth2019 #lgbtsupporter #гейпарад #прайд #лгбтк #амстердампрайд #гейпрайд2019 #gayispkay

A post shared by Victoria Koblenko (@vkoblenko) on

Ellie Lust

Uiteraard was Ellie Lust met trots weer van de partij. Vorig jaar liep de politieagente voor de laatste keer in haar uniform tijdens de Pride Walk. Dit keer presenteerde zij live de Pride Amsterdam in het roze.

Ferry Doedens

,,Liefde is het antwoord!” zegt Rapha Perachi, de date van Ferry Doedens. Samen met Victoria Koblenko zaten zij ook op de boot van W Hotel Amsterdam met elkaar te pronken.

Kim Feenstra

Model Kim Feenstra geeft een ode aan haar idool Diva Mayday door haar te portretteren als Mayday én ‘gewoon’ als Robin. ,,Zonder Mayday geen feestje” zegt Kim op Instagram.

View this post on Instagram

HAPPY Pride! 🌈 Toen ik net begon met modellenwerk en een beetje bekendheid kreeg ontmoette ik deze bijzondere ziel. Mag ik je voorstellen aan @divamayday Mayday is een warm, gezellig, energiek persoon met het hart op de juiste plek. Ze is een graag geziene gast in de scène van Amsterdam. Zonder May geen feestje. Mayday zet zich in voor de LGBTQ community. We kennen elkaar nu bijna 12 jaar en voor deze pride wilde ik een portret van haar maken gewoon met mijn telefoon: één als Mayday en één als Robin. En haar laten vertellen over hoe belangrijk de pride is. Mayday; "We leven in een wereld vol schijn tolerantie. De vrijheid om vol overgave jezelf te kunnen zijn is een basisrecht en pride is nog steeds nodig om onze zichtbaarheid te laten zien in alle kleuren van de regenboog. Er zijn nog steeds veel mensen die in hokjes denken en graag hun mening willen opdrukken aan anderen. De negen dagen pride die Amsterdam viert is er een vol kunst, cultuur, diversiteit en liefde. En liefde is belangrijk voor de toekomst. De wereld moet een aangename leefomgeving voor iedereen zijn. Dat lijken sommige mensen nog wel eens te vergeten. Het grootste compliment dat ik ooit kreeg was van iemand die mij vertelde dat hij jaren geleden in de kast zat en uit ging in Amsterdam waar hij mij toen zag. Hij zei dat hij verlangde om zich net zo vrij te voelen als ik en erg veel positiviteit door mij kreeg. Het is het mooiste wat iemand ooit tegen mij heeft verteld. Op dat moment was ik zelf niet bewust wat voor een impact ik had op iemands leven. Sindsdien probeer ik mezelf activistisch op te stellen en te helpen waar ik kan om te zorgen dat we een beter (nacht)leven voor elkaar kunnen realiseren. Dat begint met zelf acceptatie, zoals mijn vriendin Rupaul altijd zegt: If you can't love yourself how in the hell can you love someone else. P.s. Ik ben ageless." swipe naar links om de foto's te zien. 📸 met mijn #HuaweiP30Pro #RewriteTheRules

A post shared by Kim Feenstra (@k2im) on

Olcay Gulsen

Olcay wordt Goldcay tijdens de Canal Parade! Ook zij straalt in het goud met de mysterieuze Remco Vank.

https://www.instagram.com/p/B0scXsEgNMK/

Fred van Leer

Stylist Fred van Leer heeft níet zijn hysterische outfit uit de kast getrokken. Geen ‘roekoe roekoe’ of regenboogblouse. Zo te zien heeft hij wél enorm genoten van de dag en is daarna gelijk gevlucht naar het Indonesische eiland Bali.

Meer DenD