Zoë Tauran bezorgt Frenna 34e top 10-hit

Door: DitjesDatjes
12-08-2022

De Nederlandse zangeres Zoë Tauran scoort deze week haar tweede hit. Haar nummer Gebruik Me, dat ze opnam met Frenna, komt binnen op de tweede plaats in de Single Top 100. Ze bezorgt de rapper daarmee al zijn 34e top 10-hit, meldt samensteller GfK.

De 25-jarige Tauran deed als lid van meidengroep TP4Y in 2016 mee aan de talentenjacht Holland’s Got Talent. De groep werd derde maar brak daarna niet door. In 2018 gingen alle leden solo verder. Dit voorjaar scoorde ze haar eerste hit met de toepasselijke naam Solo, waarop ook Bilal Wahib te horen is. Het nummer bereikte de zesde plaats in de Top 100.

Gebruik Me komt vooralsnog net tekort om de Nigeriaanse muzikant Rema van de troon te stoten. Hij gaat voor de tweede week aan de leiding met het nummer Calm Down. Voormalig nummer 1 I Want You van La Fuente completeert de top drie.

De Armeense Rosa Linn levert ondertussen een knappe prestatie door met haar songfestivalliedje voor een tweede week in de top tien te staan. Haar nummer Snap, dat pas recent populair werd dankzij de app TikTok, is een van de weinige buitenlandse songfestivalliedjes in recente jaren die dat voor elkaar krijgt.

De laatste keer was vorig jaar toen ZITTI E BUONI van winnaars Måneskin vijf weken bij de eerste tien wist te overleven. De keer daarvoor was in 2012 toen Euphoria van Loreen negentien weken in de top bleef hangen, en zo een van de grootste songfestivalhits ooit werd. De hoogst genoteerde buitenlandse songfestivalact van dit jaar was tot vorige maand Kalush Orchestra die niet hoger kwam dan plaats 36. Ook de inzendingen van Noorwegen, Groot-Brittannië, Spanje en Zweden scoorden een notering maar deze waren allemaal na een week alweer verdwenen.

Single Top 10 week 32

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single, o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Rema – Calm Down

2. (-) Zoë Tauran ft. Frenna – Gebruik Me

3. (2) La Fuente – I Want You

4. (3) James Hype & Miggy Dela Rosa – Ferrari

5. (6) LF SYSTEM – Afraid To Feel

6. (4) Harry Styles – As It Was

7. (7) Flemming – Automatisch

8. (8) Idaly feat. Emms – Amazin’

9. (5) Central Cee – Doja

10. (10) Rosa Linn – Snap

 

BuzzE

 

 

Meer DenD