Zoek de verschillen: ‘Geert Wilders’ bij First Dates

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Kijkers van First Dates moesten gisteren twee keer met hun ogen knipperen toen Mick binnen kwam lopen in het restaurant. ,,Hij lijkt precies op Geert Wilders!”

In First Dates greep afgelopen dinsdag een zestal politieke leiders de kans om de kiezer nog proberen over te halen om op zijn of haar partij te stemmen. Onder anderen Caroline van der Plas en Rob Jetten gingen de uitdaging aan om op date te gaan met een zwevende kiezer. Geert Wilders kwam niet naar het restaurant van First Dates, maar gisteren moesten kijkers wel even twee keer met hun ogen knipperen.

‘Zoek de verschillen’

Want toen Mick het restaurant binnen kwam wandelen, viel het kijkers meteen op dat hij wel heel veel wegheeft van de PVV-leider. ,,Zoek de verschillen”, schrijft een kijker bij een foto van Mick en een foto van Wilders op X. ,,Ik wist niet dat Geert Wilders een zoon had”, grapt een ander. ,,Mick Wilders.”

Geert Wilders

De PVV heeft de verkiezingen gewonnen. In zijn overwinningsspeech in een stampvol café in Scheveningen noemde Wilders de winst ‘een enorm compliment, maar ook een enorme verantwoordelijkheid’. ,,Wij zullen ons best moeten doen om het waar te maken voor de 2 miljoen mensen die op ons gestemd hebben”, zei Wilders. Waar de PVV na eerdere verkiezingen door andere partijen werd uitgesloten, noemde Wilders zijn partij nu ‘niet meer te negeren’. Hij deed daarbij een oproep aan andere partijen: ,,We zullen met elkaar moeten zoeken naar overeenkomsten.”

BN’ers niet enthousiast

De verkiezingswinst van de PVV wordt niet door iedereen enthousiast begroet. In een statement op Instagram liet Anna Nooshin weten dat ze enorm verbaasd is. ,,Iets met een mond vol tanden…”, schreef ze. ,,Ik ken echt niemand die op deze man heeft gestemd.”

Sommige BN’ers zeggen zelfs te willen emigreren. Na Gerard Joling, liet ook Victoria Koblenko weten haar spullen te pakken. ,,Waarheen emigreren?”

Tags

FIRST DATESGEERT WILDERS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck