Zondag met Lubach gaat door in 2018

Door: DitjesDatjes
27-11-2017

HILVERSUM – Het satirische VPRO-programma Zondag met Lubach gaat in 2018 door met twee reeksen van tien afleveringen. Dat heeft producent Human Factor maandag bekendgemaakt.

Het worden het achtste en negende seizoen van het succesvolle programma. De eerste aflevering van het nieuwe jaar zal te zien zijn op 28 januari.

Zondag met Lubach groeide het afgelopen jaar uit tot een van de kijkcijferhits van NPO3. Het programma trok gemiddeld zo’n miljoen kijkers. Veelbesproken items uit de afgelopen reeks was de slechterleven-stickeractie, de actie om het referendum voor de zogenoemde ‘sleepwet’ te steunen, het Masturbatielied over seksuele intimidatie en het NRA-filmpje, dat zo’n 3 miljoen keer werd bekeken. Het programma werd bovendien bekroond met de felbegeerde Televizierring.

In de uitzending van zondag fileerde Arjen Lubach de Zwarte Pieten-discussie. Hij riep naar aanleiding van diverse geweldsincidenten de afgelopen weken op de discussie weer terug te brengen naar de kern: zou een klein element van het Sinterklaasfeest iets aangepast moeten worden omdat een reëel deel van de bevolking hierdoor wordt gekwetst?

 

BuzzE

 

 

Meer DenD