Zoon Joe Biden vraagt megabedragen voor zijn ‘kunst’

Hunter Biden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president, is opnieuw in opspraak geraakt. Het zijn nu niet zijn goedbetaalde banen in de Oekraïne en China, maar het zijn de schilderijen die de 51-jarige presidentszoon voor kapitalen wil gaan verkopen.

In het Witte Huis maken ze zich zorgen over de enorme bedragen die de amateurkunstenaar vraagt. Daarom zijn medewerkers zich gaan bemoeien met een ethisch contract voor SoHo-galeriehouder Georges Berges in New York.

Torenhoog

De toekomstige kopers van de schilderijen van de presidentszoon blijven anoniem en als er torenhoog wordt geboden, zal de galeriehouder de bieding afwijzen.

De angst dat Hunter Biden profiteert van zijn vaders presidentschap is reëel. Ook in het recente verleden toen Hunter miljoenen dollars vergaarde met lucratief (advies) werk voor het energiebedrijf Barisma in de Oekraïne en in later ook in China, zorgde dat voor politieke opschudding.

‘Lijkt op Covid

De 51-jarige Biden blijkt abstracte kunst te maken, waarvan kunstconsultant Martin Galindo in the New York Post heeft gezegd dat een van Biden’s schilderijen ‘lijkt op covid’. In september is er een besloten opening in Los Angeles en daarna gaat het werk naar de galerie in New York.

LEES OOK: ‘Het tragische verleden van Joe Biden

Voor de kunstwerken van Hunter Biden liggen er vraagprijzen in de markt tussen de 75.000 dollar en zelfs 500.000 dollar. Dat is een niveau waarvoor zelfs het werk van oude meesters soms ook wel eens wordt verkocht, zei columnist Mark Steyn zei bij Fox News Primetime. Hij wees op de verschillende ‘koopjes’ van onder andere Di Bicci, maar ook het portret van Suleiman the Magnificent dat onlangs voor de 500.000 dollar van de hand ging via Sotheby’s in Londen.

Drugsgebruik

Hunter Biden heeft openlijk verklaard dat hij vatbaar is voor drugsgebruik. Schilderen hielp hem om ‘schoon’ te blijven, stelt de presidentszoon.

Zijn vader Joe Biden heeft bij het begin van zijn presidentschap gegarandeerd dat niemand van zijn familie een baan zou krijgen in het Witte Huis of bij de overheid.

Joe Biden
Joe Biden

Tags

HUNTER BIDENJOE BIDENKUNSTNEW YORK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck