Zoontje Dancing with Stars-danser gepest om twee vaders

Door: DitjesDatjes
02-12-2019

De Nederlands-Amerikaanse danser en choreograaf Louis van Amstel heeft er met een boze post over de docent van zijn pleegzoon voor gezorgd dat de lerares in kwestie is ontslagen. De 11-jarige jongen was op de openbare school in Utah aangevallen op het feit dat hij twee vaders heeft.

Tekst gaat verder onder advertentie

Toen Daniël vertelde trots te zijn op zijn vaders, stelde de juf dat zijn twee ouders een verwerpelijke levensstijl hebben. “Waarom zou je daar trots op zijn”, foeterde de vrouw ten overstaan van de volle klas.

Van Amstel, onder meer bekend van de Amerikaanse versie van Dancing with the Stars en als jurylid van het RTL-programma Celebrity Pole Dancing, uitte online zijn woede over deze lompe opmerking. “Wij zullen het hier niet bij laten, wij kunnen dit niet laten gaan”, stelde de danser geëmotioneerd. Het filmpje werd vele duizenden keren gedeeld.

Internationale carrière

Amerikaanse media, waaronder de New York Times, meldden maandag dat de docent in kwestie is ontslagen op de school. Overigens kaartte de jongen zelf het pesten door de juf niet aan; het waren klasgenoten die de zaak bij de twee vaders aanhangig maakten. Het koppel ontving de afgelopen week heel veel steunbetuigingen, online en van familie, kennissen, buren en vrienden.

De 47-jarige danser en choreograaf Van Amstel werd geboren in Amsterdam en won meerdere malen het NK en het WK Latijns-Amerikaanse dans. Halverwege de jaren negentig verhuisde hij naar New York en bouwde hij zijn internationale carrière verder uit.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD