Zorgen om alcoholgebruik familie Meiland

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

‘Wijnen, wijnen, wijnen’. Dat is misschien wel de bekendste uitspraak uit het programma Chateau Meiland. Martien, Erica en Maxime lijken geen dag te leven zonder wijn te drinken, en daarover maken critici zich ernstige zorgen.

Vroeg

Verschillende organisaties hebben hun zorgen maar ook verbazing geuit over het razendpopulaire programma. ,,Het is opvallend hoe wijn gepromoot wordt”, zegt Wim van Dalen van kennisinstituut STAP in RLT Boulevard. Hij vindt dat het lijkt alsof ,,je geen gelegenheid voorbij kan laten gaan zonder wijn.”
Ook Floor van Bakkum van Jellinek vindt de beelden die iedere week worden uitgezonden op SBS6 erg zorgelijk. ,,Ik vind half 12 nogal vroeg om te beginnen met alcoholgebruik”, zegt ze. Martien en zijn vrouw lassen iedere ochtend een pauze in om half twaalf. Dan gaan ze niet aan de koffie of de limonade, maar meteen aan de wijn.

Verantwoord

Talpa, de producent van het programma, heeft van zich laten horen. ,,In Chateau Meiland ontspant Martien met zijn familie af en toe met een glaasje wijn na hard werken”, laat Talpa weten. ,,Dit vals wat ons betreft allemaal onder de categorie verantwoorde consumptie en heeft niets te maken met excessief alcoholgebruik of het aanzetten daartoe.”

Inmiddels drinkt Martien ook in andere programma’s alcohol naast zijn eigen show. Zo is hij te zien in Ranking the Stars, waarin hij heeft laten weten dat hij weinig dingen leuk vindt maar van wijnen geniet hij wél.

Tags

ALCOHOLCAROLINECLAIRDRANKERICAMARTIEN MEILANDMAXIMEMONTANAWIJNWIJNEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie