Zorgen om ernstig ziekte Olivia Newton-John

Door: DitjesenDatjes
06-08-2019

Het gaat niet goed met Olivia Newton-John, en daar is ze zichzelf erg bewust van. De 70-jarige heeft uitgezaaide borstkanker, en heeft niet meer lang te leven.

Statistieken

Al twee keer eerder kreeg Olivia de diagnose borstkanker, en allebei die keren werd ze weer genezen. Helaas lijkt het erop dat de borstkanker deze keer niet genezen kan worden, want inmiddels zijn de ziekte uitgezaaid naar andere organen. ,,Wanneer je de diagnose van kanker of een andere enge ziekte krijgt, dan krijg je plots een mogelijke tijdslimiet”, zegt ze in een interview met The Independent. ,,Als je de statistieken gelooft, ga je ze laten uitkomen. Als iemand je zegt: ‘je hebt nog zes maanden te leven’, dan zal dat waarschijnlijk ook echt zo zijn, omdat je dat gelooft.”

Olivia probeer van iedere dag te genieten, want ze weet dat het niet meer heel lang duurt voordat te komt te overlijden. Op haar zeventigste verjaardag kijkt ze gelukkig positief terug, ondanks dat ze destijds in het ziekenhuis lag. ,,Het had niet mooier kunnen zijn. Mijn nichtjes en neefjes waren aanwezig, mijn beste vriend was er ook. Het was werkelijk prachtig.”

Stichting

In 1992 kreeg Olivia voor het eerst borstkanker. Ze kreeg chemotherapie en onderging een borstamputatie. Destijds genas ze, maar in 2017 keerde de ziekte terug en dit keer was de ziekte uitgezaaid naar haar heiligbeen in haar rug. Ook deze keer wist ze de ziekte te overwinnen. Eind 2018 kreeg ze voor de derde keer te horen dat ze borstkanker heeft. Sinds een aantal jaar zet Olivia zich in om kanker te bestrijden met haar eigen stichting. Ze haalt er geld voor op door onder andere spullen van haarzelf te verkopen. Het beroemde roze leren jasje, te zien in Grease waar ze Sandy speelde, gaat binnenkort onder de hamer.

Meer DenD