‘Zorgmedewerker moet masker of scherm dragen bij nauw contact’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

UTRECHT (ANP) – Artsen en verpleegkundigen moeten voortaan hun gezicht afschermen wanneer ze nauw contact hebben met een patiënt die geen coronasymptomen heeft. Met nauw contact wordt bedoeld dat ze langer dan 15 minuten aan een stuk op minder dan 1,5 meter afstand van een patiënt zijn.

De zorgmedewerkers kunnen een chirurgisch mondneusmasker gebruiken, maar ze kunnen er ook voor kiezen een zogenoemd ‘face shield’ te dragen. Dat is een doorzichtig plastic scherm dat het gezicht van voorhoofd tot keel bedekt. De gezichtsbedekking staat in een nieuwe richtlijn van de Federatie Medisch Specialisten, die voor iedere zorgverlener in een ziekenhuis is bedoeld.

De richtlijn is aangescherpt omdat het aantal coronabesmettingen stijgt en omdat artsen vragen stelden over persoonlijke beschermingsmiddelen, aldus de federatie.

Bij behandeling van mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus, of bij wie het virus al is vastgesteld, gelden strengere regels. Dan moeten de artsen niet alleen een medisch masker dragen, maar ook een schort, handschoenen en een bril of scherm.

 

ANP

 

 

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie