Zorgt eeuwenoude vloek voor tragedies in Monaco?

Vloek van Monaco
Door: Charlotte Wijnen
02-08-2021

Het lijkt erop dat de eeuwenoude vloek van de Grimaldi’s blijft toeslaan. De familiegeschiedenis biedt genoeg aanknopingspunten om in het verhaal te geloven. Als we kijken naar het huwelijk van prins Albert en prinses Charléne, herhaalt de geschiedenis zich nog steeds…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Nooit geluk voor een Grimaldi’

Het verhaal van de vloek is zo oud als de heerschappij van de familie Grimaldi. Edelman Francesco Grimaldi stichtte in 1304 een schrikbewind waarbij hij ook zijn geliefde ter dood veroordeelde. Op de brandstapel sprak zij een vloek uit: ‘Nooit zal een Grimaldi in een huwelijk het ware geluk vinden.’

Huwelijken blijven mislukken

Sindsdien zijn er genoeg aanknopingspunten om in het verhaal te geloven. Rainier en Grace hadden naar verluidt een goed huwelijk, maar dat eindigde in 1982 op tragische wijze. De prinses kreeg tijdens een autorit door de bergen een beroerte en als gevolg daarvan een ernstig auto-ongeluk. Een dag later overleed ze.

Hun oudste dochter Caroline is drie keer getrouwd. De eerste keer scheidde ze al na slechts twee jaar. In het tweede huwelijk was ze wél gelukkig, maar een bootongeluk maakte een einde aan zijn leven. Met man nummer drie is ze alleen nog in naam getrouwd. En met haar zus Stéphanie gaat het niet veel beter, ook haar huwelijken blijven mislukken.

Invloed op Albert en Charlène?

En dan hebben we natuurlijk nog prins Albert. Hij probeerde de vloek te ontlopen door een huwelijk zo lang mogelijk uit te stellen. Op 53-jarige leeftijd trouwde hij pas met Charlène Wittstock. Wel had hij voor het huwelijk al twee kinderen van twee verschillende vrouwen.

Sinds januari zijn de twee al niet meer samen verschenen. Prinses Charlène verblijft al sinds mei in haar geboorteland Zuid-Afrika. Door een hardnekkige oor-, neus- en keelinfectie, is ze daar nog steeds.

Maar in koninklijke kringen werd meteen getwijfeld aan die verklaring. Volgens Franse media is Charlène gevlucht na de onthulling dat Albert nóg een buitenechtelijk kind verwekt zou hebben. Zou de eeuwenoude vloek nog stééds de overhand hebben in de huwelijken van de Grimaldi’s?

Meer DenD