Zóveel kost de studentenwoning van Amalia per maand

Door: Charlotte Wijnen
17-08-2022

Het is bijna zo ver: in september start Amalia met haar opleiding aan de Universiteit van Amsterdam. Dat ze in een grachtenpand aan de Singel gaat wonen, was al bekend. Maar hoeveel geld kost het optrekje per maand eigenlijk?

Het grachtenpand staat in de buurt van de Oude Spiegelstraat en de Wijde Heisteeg, wat betekent dat de woning op loopafstand is van de studentenwoning van Eloise van Oranje.

Flink prijskaartje

Het huis waar Amalia gaat wonen is van de familie Dreesman, de buren van de vakantievilla van Willem-Alexander en Máxima in Griekenland. Willem-Alexander huurt het hele pand, waardoor hij zeggenschap heeft over wie er bij Amalia mag wonen. Een zoon van de buren woonde er de afgelopen jaren met zijn vrienden en medestudenten, maar inmiddels zijn die vertrokken om plaats te maken voor Amalia.

Zoals er al vermoed werd, zit er een behoorlijk prijskaartje aan de studentenwoning van Amalia. Het grachtenpand bevindt zich op een toplocatie én heeft een eigen parkeerplaats. Volgens weekblad Weekend betaalt Willem-Alexander het enorme bedrag van 15.000 euro per maand zodat zijn dochter er kan wonen.

Te makkelijk te herkennen

Voordat Amalia er gaat wonen, moeten er een paar wijzigingen worden aangebracht. De woning wordt natuurlijk zwaar beveiligd om haar veiligheid te kunnen waarborgen. Ook werd er een nieuwe laag verf aangebracht. De voordeur was rood, terwijl alle andere deuren in de straat groen zijn. Nu de voordeur dezelfde kleur heeft als de andere deuren is het pand minder snel te herkennen.

Meer DenD