Zóveel verdient Frank de Boer als bondscoach

Frank de Boer
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

In zijn rijke voetbalcarrière sleepte Frank de Boer bakken met geld binnen, en als trainer ging hij daar vrolijk mee verder. Maar hoeveel verdient Frank de Boer als bondscoach?

Lang niet iedereen ontving het met gejuich dat Frank de Boer onze bondscoach is op het EK, en voor het geld hoeft hij het niet meer te doen. Het maandblad Quote schatte Frank’s vermogen in 2017 al op 23 miljoen euro.

Ver boven 30 miljoen

Dat geld voetbalde hij bij elkaar bij clubs als Ajax en FC Barcelona. Later als trainer bij Ajax kwam er nóg meer geld binnen. Hij was de best betaalde trainer van de Eredivisie en verdiende één miljoen euro per jaar. Hij had het elftal zes jaar onder zijn hoede, dus het leverde hem zes miljoen euro op.

Daarnaast heeft Frank nog zijn kortstondige verblijven gehad bij Internazionale en Crystal Palace. Na die teleurstellende Europese carrière, waar hij toch nog 4 miljoen mee bij elkaar sprokkelde, ging hij als coach bij Atlanta United aan de slag. Naar verluidt overstijgt het vermogen van de coach ver boven de 30 miljoen.

Wat verdient hij als bondscoach?

Ronald Koeman verdiende als bondscoach zeven miljoen euro per jaar, terwijl Bert van Marwijk het met bijna twee miljoen deed. Een flink verschil, maar wat verdient Frank als bondscoach?

Vermoedelijk komt het salaris van Frank meer in de buurt van de twee miljoen. Maar gezien zijn enorme vermogen, hoeven we dus zeker geen medelijden met Frank de Boer te hebben.

Tags

AJAXEK 2021FRANK DE BOERNEDERLANDS ELFTAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck