Zoveel verdient Virgil van Dijk als hij een doelpunt maakt

Door: Ditjes en Datjes
26-09-2019

Virgil van Dijk zijn carrière gaat als een speer. De verdediger werd bekroond tot Europees Voetballer van het Jaar, speelde bij Liverpool de Champions League en werd ook nog eens aanvoerder van Oranje tijdens de finales van de Nations League. Aan zijn talent hangt ook een prijskaartje…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Miljarden

Iedereen weet dat er miljarden omgaan in de voetbalwereld. De loonstrookjes van vele voetballers is ook geen geheim meer. Virgil van Dijk stond dit jaar op nummer 10 op de lijst van rijkste Nederlandse sporters in Quote. De Bredanaar heeft namelijk een vermogen van zo’n 25 miljoen euro. Een groot bedrag, maar in de voetbalwereld kan het gekker.

Motiverend

Op Virgil’s loonstrookje bij Liverpool staat zo’n 130.000 euro per week, vertelt The Telegraph. En een enorme motivatie om doelpunten te maken heeft van Dijk ook. Als hij scoort krijgt de voetballer namelijk een bonus van ongeveer 20.000 euro. Zo heeft hij er al vijf gemaakt en is alleen al daarmee een ton rijker.

Nóg meer

De kans is groot dat het salaris van Virgil alleen maar meer gaat stijgen. The Daily Express onthulde dat FC Barcelona en Real Madrid de verdediger ook al wilden binnenhalen, met als reactie dat de clubleiding hem een nóg hoger salaris bood.

Meer DenD