Zuid-Afrikanen woedend op Meghan

Woede over uitspraken Meghan Markle
Door: Charlotte Wijnen
29-08-2022

Meghan Markle vertelde in haar podcast over een incident in Zuid-Afrika. Met het verhaal heeft ze veel Zuid-Afrikanen beledigd en ook twijfelen ze aan Meghan’s oprechtheid. De Zuid-Afrikanen zijn zelfs zó boos, dat #VoetsekMeghan trending is op Twitter, wat ‘ga weg Meghan’ betekent.

Meghan heeft veel mensen in Zuid-Afrika boos gemaakt toen ze in haar podcast sprak over een incident dat plaatsvond tijdens de laatste koninklijke tour van haar en Harry.

Verwarming

In de eerste aflevering van de podcast vertelde Meghan aan tennisster Serena Williams over een incident dat werd veroorzaakt door een verwarming in de kinderkamer. Haar toen vier maanden oude zoontje Archie zou daar slapen terwijl zij en Harry ergens aanwezig moesten zijn.

Brand in de kinderkamer

Toen Harry en Meghan de logeerplek verlieten, zou er brand zijn uitgebroken op de kinderkamer. Meghan legt uit dat haar zoontje niets was overkomen omdat hij op dat moment niet in de kamer was. Terwijl hij normaalgesproken op dat tijdstip zou hebben geslapen, was hij op het moment van de brand dankzij de oppas een hapje aan het eten.

Maar ondanks het succes van haar podcast, is het verhaal bij veel Zuid-Afrikanen in het verkeerde keelgat geschoten. In het land is #VoetsekMeghan trending op Twitter, wat ‘Ga weg Meghan’ betekent. Waarom?

‘Ongeloofwaardig’

Velen hebben vraagtekens gezet bij Meghan’s verhaal. Het incident zou gebeurd zijn op 23 september 2019, maar op Twitter wordt er gezegd dat het een zonnige dag was. ,,De echte vraag is: waarom zet ze een verwarming aan bij warm weer? Dat is hetzelfde als een ventilator aanzetten terwijl het buiten sneeuwt”, luidt het. Ook vinden velen het ongeloofwaardig dat het verhaal nooit in de pers is verschenen.

Volgens Meghan waren er geen rookmelders op de plek, iets wat voor veel Zuid-Afrikanen ook erg ongeloofwaardig klinkt. ,,Hoezo zou deze prestigieuze locatie niet over rookmelders beschikken, en dat in 2019?”, schrijft een ander.

Meer DenD