Zuinig! Koningin Máxima draait bijna lege shampoofles om “voor het laatste restje”

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Koningin Máxima (52) let nog altijd op de kleintjes. Dit vertelt hare majesteit tijdens in een interview met Libelle. Vorstin of niet, door haar prijsbewuste opvoeding door haar ouders in Argentinië leeft ze nog steeds een zuinig leven. Zelfs haar shampooflessen draait ze om ,,zodat ik het laatste restje eruit kan halen”…

Tijdens haar jeugd in Argentinië was er hoge inflatie en hadden veel Argentijnen moeite met rondkomen, vertelt Máxima aan Libelle. ,,Zelf ben ik niet in armoede opgegroeid, maar wij moesten wel heel goed kijken waaraan het geld werd uitgegeven. En ja, ik heb ook financiële druk en onzekerheid ervaren”, aldus de koningin.

Studie

Door op te groeien in deze omstandigheden in Argentinië, besloot zij economie te gaan studeren. Met als doel dat mensen zich zo goed mogelijk kunnen beschermen tegen financiële risico’s.

Haar ouders hebben Máxima prijsbewust opgevoed, vertelt ze. ,,Bijvoorbeeld zoeken naar de beste aanbiedingen en goedkoopste producten in de supermarkt.” Daarnaast leerde ze van haar moeder María zuinig om te gaan met spullen om verspilling tegen te gaan, budgetteren en prioriteiten stellen. ,,Als ik iets wilde kopen of andere uitgaven had, dan moest ik een lijst maken en prioriteren. Zo heb ik geleerd om scherpe keuzes te maken”. Dit doet de koningin nog steeds. ,,Als er eten over is, dan gebruiken we dat de volgende dag.” Voor Máxima is het laatste beetje uit een shampooflesje halen meer dan gewoon.

Tags

KONINGIN MAXIMA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck