Zus van Máxima krijgt onderscheiding

Zus van Máxima krijgt hoge onderscheiding
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Ángeles, de halfzus van Máxima, heeft een belangrijke prijs gekregen in Argentinië. Ze werkt als professor bij Instuto Leloir en ontving de prijs Flor de Mujer vanwege haar inzet en liefde voor de gemeenschap.

Tegen de tijd dat Máxima ter wereld kwam, had ze al drie halfzussen uit het eerste huwelijk van vader Jorge: Dolores, María en Ángeles Zorreguieta. Nadat Máxima geboren werd, voegden broers Martin en Juan en zus Inés zich bij de familie. Sommigen van hen zien we af en toe, anderen helemaal nooit.

Prijs

Waar we maar weinig horen over Ángeles, staan de Argentijnse kranten vol met het nieuws over de onderscheiding die ze heeft gekregen. De halfzus van Máxima heeft de Flor de Mujer mogen ontvangen, een prijs die vrouwen erkent die niet alleen opvallen door hun professionele talent, maar ook door hun solidariteit.

Professor

Ángeles studeerde in 1983 af in scheikunde aan de Universiteit van Buenos Aires. Later reisde ze met haar gezin naar Norwich in Engeland, om een ​​postdoctoraat in de moleculaire microbiologie uit te voeren. In 2001 keerde ze weer terug naar Argentinië en inmiddels is ze al jaren professor, werkt als microbioloog en is hoofd van het laboratorium van het Instituto Leloir.

Bezoek aan Argentinië

Máxima bezoekt haar familie in Argentinië regelmatig, maar het is niet duidelijk of ze ook langsgaat bij haar halfzus. Afgelopen januari bezocht Máxima samen met haar gezin Villa La Angostura, waar de broer van Máxima woont. Het is niet bekend of er toen ook een ontmoeting met Ángeles gepland stond.

Tags

KONINGIN MÁXIMAMÁXIMA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck