Zus Venus en Serena klapt uit school over ‘slechte’ vader

Sabrina Williams
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De zussen Serena en Venus Williams zijn twee van de grootste tennissterren ooit. Hun vader, Richard Williams (78) wilde al voordat de twee vrouwen geboren werden kinderen van wie hij een ster kon maken. Dat is hem gelukt, maar een goede vader was hij niet. Dat vertelt Sabrina Williams, een halfzus van Venus en Serena. 

Ruzie en feestjes

Sabrina was acht jaar oud toen haar vader vertelde voor haar een fiets te gaan kopen. Hij ging de deur uit, maar kwam niet meer terug. In de jaren die volgde had Sabrina nauwelijks contact met haar vader. ,,Mijn jeugd is verdeeld in twee verschillende werelden; tot mijn achtste was het geweldig, toen mijn vader nog thuis was en we een goed leven hadden”, vertelt Sabrina aan weekblad Privé. Maar er was destijds veel ruzie thuis. ,,Bij de laatste ruzie sloeg mijn moeder mijn vader met een koekenpan op zijn hoofd omdat hij agressief werd.” Toch waren er ook leuke momenten aan haar jeugd, als ze bijvoorbeeld feestjes gaven. ,,Met mooie kleren.”

Geweld door frustratie

Toen Richard zijn gezin verliet bleef de moeder van Sabrina over met zes kinderen, waarvan vijf van Richard. ,,Mijn moeder ging uit frustratie geweld gebruiken en ik leerde al snel dat ik ervoor moest zorgen dat het huis schoon was en ik op mijn kamer moest blijven als ik geen pak slaag wilde.” Toen Sabrina twintig was, was voor haar de maat vol en vertrok ze. ,,Ik heb mijn spullen gepakt en ben vertrokken en heb toen zes of zeven maanden in mijn auto gewoond.” Op haar familie terugvallen kon niet. Sterker nog: ze wist lange tijd niet eens dat ze halfzussen had, maar toen ze dat eenmaal wist merkte ze al snel dat Serena en Venus ‘heilig’ waren voor haar vader. Sabrina moest doen alsof ze een gelukkige familie waren.

Maar dat waren ze alles behalve. Zelfs toen de moeder van Sabrina borstkanker kreeg weigerde Richard om geld te geven voor de behandelingen. Hij verscheen zelfs niet op de begrafenis van zijn ex-vrouw.

Ooit contact?

De halfzussen hebben elkaar nooit ontmoet en dat is een van de redenen waarom Sabrina niet boos is op hen en het haar leuk lijkt hen ooit nog te ontmoeten. ,,Pas de laatste anderhalf jaar kan ik naar ze kijken op televisie. Als hun oudere zus ben ik trots op ze. Omdat ik nooit boos of bitter ben geweest of een financieel slaatje heb proberen te slaan uit onze familieband hoop ik dat we elkaar op een dag kunnen leren kennen. Daar houd ik me maar aan vast.” 

Tags

FAMILIERUZIESERENA WILLIAMSVADER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck