Zus Willy Alberti overlijdt vlak voor onthulling plaquette

Door: DitjesDatjes
04-07-2022

Dit weekend werd voor de entree van Café Americain aan het Leidseplein in Amsterdam een plaquette onthuld ter nagedachtenis aan Willy Alberti en Johnny Kraaijkamp. Alberti’s zus Corrie (91) keek daar volgens haar familie naar uit, maar overleed de nacht voor de feestelijkheden.

Alberti’s zoon Tonny, die samen met zus Willeke en Johnny Kraaijkamps kinderen Johnny junior en Sanne aanwezig was bij de onthulling, vertelt in De Telegraaf van maandag dat ook zijn vaders zus Ria niet kon komen omdat ze een operatie moet ondergaan wegens borstkanker. “We hadden ze er vandaag graag bij gehad”, aldus Tonny over zijn tantes, “Zij zijn de enigen die hebben meegemaakt hoe mijn vader met Johnny Kraaijkamp de terrasjes afstruinde om er met hun liedjes een paar centen bij te verdienen. Het geld dat ze ophaalden, ging thuis in de huishoudpot.”

Willeke was volgens de krant ontroerd toen ze de plaquette voor haar vader en Kraaijkamp senior zag. “Dit is een prachtig monument voor mijn vader. Wat zou hij het prachtig hebben gevonden als hij dit in levenden lijve mee had kunnen maken. Ik ben blij dat mijn vader bijna veertig jaar na zijn dood nog altijd niet is vergeten.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD