Zwangere Urk!-ster Mathilde aangevallen in eigen dorp

Mathilde uit Urk aangevallen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Mathilde Keuter uit de SBS6-realityserie Urk! maakte een aantal maanden geleden bekend zwanger te zijn van haar eerste kindje. Hoewel ze absoluut niet uit Urk wil vertrekken, wordt de laatste tijd haar het leven zuur gemaakt. ,,Ik ben meerdere keren aangevallen en met een bierfles geslagen.”

Mathilde is hard op zoek naar een woning. Momenteel woont ze nog bij haar ouders, maar als de baby er is wil ze graag een plekje voor haarzelf. Michael, de vader van haar kindje, woont in Hoorn, maar daarheen verhuizen is voor Mathilde geen optie.

Met een bierfles geslagen

,,Naar Hoorn verhuizen doe ik niet: een Urker gaat niet weg van Urk”, vertelt Mathilde in weekblad Story. Toch wordt het haar op Urk niet makkelijk gemaakt. De afgelopen tijd wordt ze enorm lastiggevallen in het dorp. ,,De laatste keer dat wij uit zijn geweest, ben ik meerdere keren aangevallen en met een bierfles geslagen.”

Een week daarna kwam Mathilde erachter dat ze zwanger was. Dat kwam niet alleen voor haar als een grote verrassing, maar ook voor haar dorpsgenoten. Vanwege de pesterijen is ze daarna dan ook niet meer op stap geweest. ,,Zeker in deze situatie is dat gevaarlijk”, aldus Mathilde.

‘Dan moeten ze je hebben’

Op de vraag waarom ze zo lastiggevallen wordt, heeft Mathilde wel een antwoord. ,,Nou, als je op Urk je kop boven het maaiveld uitsteekt, moeten ze je hebben. Misschien is het ook wel voor een gedeelte uit jaloezie vanwege onze rol in de serie. Dat ze het daarom leuk vinden om zich op mij te richten.”

Het is vooral één bepaalde groep die het op Mathilde heeft gemunt. ,,Maar ik ben inmiddels ook wel klaar met elk weekend uitgaan, zeker nu ik moeder word.”

Tags

mathilde keuterurk

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie