Zware dag voor Ellemieke Vermolen

Zware dag voor Ellemieke
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een zware dag voor Ellemieke Vermolen. Het is vandaag zes jaar geleden dat haar zoontje Joshua stil geboren werd. ,,Ik telde je vingers en je teentjes zoals elke moeder doet.”

Ellemieke heeft heel wat jaren van diepe rouw achter de rug. Op 2 maart 2017 werd haar zoontje Joshua stil geboren. ,,Ik heb heel vaak in de rij gestaan in de supermarkt dat ik dacht: ik ga nu gewoon knock-out, ik kan dit gewoon niet”, vertelt Ellemieke in gesprek met RTL Boulevard. ,,Of dan zag ik een moeder met een pasgeboren baby voor me staan of achter me staan, dat ik dacht: ik had hier moeten staan met mijn kind.”

EMDR

Om het enorme verlies te kunnen verwerken ondergaat Ellemieke EMDR sessies. Tijdens die sessies moet Ellemieke teruggaan naar haar traumatische gebeurtenis, iets wat volgens haar heel confronterend is. Zo moest Ellemieke net doen alsof ze haar zoon in haar armen had. ,,Dat is zo heftig als je daaraan moet denken, dat je je overleden kindje in je armen moet houden en doen alsof hij nog leeft.”

‘Ik telde je vingers’

Vandaag zou Joshua zes jaar zijn geworden. ,,Vandaag is het jouw dag lieve Joshua, 6 jaar geleden werd je stil geboren”, schrijft Ellemieke in een emotioneel bericht op Instagram. ,,Je werd op mijn borst gelegd, ik telde je vingers en je teentjes zoals een moeder doet als ze voor het eerst haar kindje vasthoudt.”

Zónder Sergio

En hoewel Ellemieke en Sergio uit elkaar zijn, brengen ze deze verdrietige dag wel altijd samen door. Behalve dit jaar, legt Ellemieke aan RTL Boulevard uit. ,,Hij is op reis. Normaalgesproken is hij erbij en doen we deze dag met zijn vieren. Dan gaan we naar het kerkhof en laten we daar een ballon los. Maar nu is hij er niet bij, en dat is ook oké.”

Tags

ELLEMIEKE VERMOLENSERGIO HERMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck