Zwarte Cross kampt met groot tekort aan medewerkers

Door: DitjesDatjes
01-07-2022

Festival Zwarte Cross komt nog zo’n duizend medewerkers tekort voor de komende editie, die half juli moet plaatsvinden. Het gaat vooral om handen aan de bar en in het zogenoemde sfeerbeheer, laat directeur Ronnie Degen weten naar aanleiding van berichtgeving van RTV Oost. “In 2019 hadden we nog een wachtlijst en nu een tekort”, zegt hij.

Over de oorzaak van het plotselinge tekort tast Degen in het duister, al heeft hij wel vermoedens. “Corona heeft veel mensen doen inzien dat er meer is dan aan het werk zijn. Mensen zijn misschien ook luier geworden, en sneller moe”, zegt de directeur. “Daarnaast denk ik dat we ook veel concurrentie hebben van privéfeesten zoals jubilea en bruiloften. Veel mensen halen deze zomer eerder afgezegde dingen in en dan moeten er keuzes gemaakt worden.”

De duizend mensen voor wie nog plek is op het festival zullen vooral gaan werken in de horeca en in het sfeerbeheer. “Dat laatste zijn mensen die zich tussen de bezoekers en de beveiliging in bevinden. Ze staan op het terrein en houden in de gaten of er geen gekke dingen gebeuren. Als er iets gebeurt, mogen ze de bezoekers daarop aanspreken of de beveiliging erbij halen om het op te lossen.” Het festival is niet in gevaar, zegt Degen. “Het enige wat in gevaar kan komen is het serviceniveau dat we hanteren. Dat houdt in dat mensen rekening moeten houden met langere wachttijden her en der.”

Ondertussen gaat de zoektocht naar het duizendtal onverminderd door. “Het festival is uitverkocht, dus op die manier proberen we mensen toch nog over te halen. Onze leus is: probeer van het nuttige het aangename te maken. Dus: heb je geen kaartje, kom dan werken. Want na een dienst mag je als medewerker natuurlijk gewoon het terrein op.” Voor volgend jaar hoopt Degen het personeelsniveau weer op orde te hebben. “We moeten het vertrouwen terugwinnen. Ik hoop dat we na deze zomer hebben aangetoond dat de evenementenbranche still alive and kicking is!”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD