Zwartgallige Marcel van Roosmalen beledigt voetbalvrouwen

Columnist beledigt
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Columnist Marcel van Roosmalen heeft zich deze ‘sportzomer’ in een bad van zwartgalligheid gedompeld. In zijn gesproken column in de Oranjezomer mepte Van Roosmalen denigrerend naar de Oranjevrouwen die na een strafschoppenreeks verloren van de Verenigde Staten.

,,Ze waren in ieder geval op tijd thuis om te koken”, beet Van Roosmalen de sporters toe. Het was vrij naar Pim Fortuin, die ooit tegen Den Haag Vandaag-verslaggeefster Wouke van Scherrenburg zei: ‘Mens ga toch koken’.

‘Bal overspelen’

,,Leeuwinnen tegen VS was een hele slechte wedstrijd”, stelde Van Roosmalen in zijn column Buitenspel. ,,Het voetbal was erbarmelijk. De beproefde tactiek van de bal drie keer overspelen zonder dat de bal van hun voet springt, kwam niet uit de verf…”

De columnist had voor talkshowhost van RTL4, Humberto Tan, ook nog wat azijn over. Het feit dat de Olympische sporters dagelijks aanschuiven bij Humberto, zint hem niet. Van Roosmalen vindt het allemaal veel te positief voor TeamNL.

TeamNL

,,Waarom moet iedereen die een medaille wint naar Humberto Tan toe? Omdat ze zeker weten dat er geen kritisch woord valt. Die gespeelde blijheid, dat geslijm, nietszeggende interviews. En het ergste vind ik dat dat beleid is”, aldus Van Roosmalen.

Van Roosmalen keert binnenkort met Gijs Groenteman terug op tv met het hilarische Media Inside. De satire van het duo over gebeurtenissen in de media viel goed in de smaak. De twee zijn ook van plan om samen de theaters in te gaan.

Nog een week te gaan met de Olympische Spelen en dan is de sportzomer voorbij. ,,Ik ben op mensen, ik kan niet meer”, maakt Van Roosmalen de tussenstand op.

Tags

Gijs GroentemanHumberto TanMarcel van RoosmalenPim FortuinRTL4TemNLWouke van Scherrenburg

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie