Zweeds koningspaar deelt prijzen uit

Door: DitjesDatjes
11-08-2018

BORGHOLM – Het Zweedse koningspaar hoefde zaterdag niet ver te reizen om de prijzen uit te reiken voor de inrichting van de mooiste siertuinen. Die tuinen waren namelijk ingericht in het park van Solliden Slott, het koninklijk zomerverblijf op het eiland Öland. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia hoefden alleen maar even de tuin in te lopen.

Het was dit jaar de vierde keer dat er prijzen waren uitgeloofd voor het ontwerpen van fraaie tuinen. Kersti Liss Nadaljin en Johan Andersson kregen voor hun tuin ‘Njuteliv’ de zogenoemde Solliden Prijs. Bezoekers van het slotpark kozen een ander ontwerp tot hun favoriet. De publieksprijs was derhalve voor de bijdrage ‘de tuin van Hasse’ van Hasse Andersson en Monika Forsberg.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Uiteraard maakte het koningspaar een praatje met de prijswinnaars en bekeken ze de tuinen uitgebreid. Carl Gustaf heeft het park in 1950 geërfd van zijn overgrootvader koning Gustav V en hij probeert de bloemenpracht en overdaad aan planten te conserveren en uit te breiden. De siertuinwedstrijd is onderdeel van die koninklijke wens.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD