Zweedse prinses draagt jurk Máxima

Zweedse prinses draag jurk Máxima
Door: Charlotte Wijnen
13-12-2022

Prinses Sofia van Zweden droeg een wel heel bijzondere jurk op de uitreiking van de Nobelprijs in Stockholm een paar dagen geleden. De peperdure jurk heeft een geheime boodschap: het kledingstuk is vernoemd naar koningin Máxima.

Prinses Sofia verscheen op de uitreiking van de Nobelprijs op 10 december in een opvallende jurk. Ze droeg een zijden oranje jurk met een witte afwerking. De prinses maakte haar outfit af met een tiara en een witte designer clutch van het Italiaanse modemerk Bottega Veneta, meldt het Duitse Bunte.

Eerbetoon aan Máxima

Naast het feit dat de jurk van zichzelf al opvallend is, zit er ook een geheime boodschap aan verbonden. De jurk, die een prijskaartje heeft van 5.000 euro, is namelijk vernoemd naar koningin Máxima. Het kledingstuk is ontworpen door Lilli Jahilo en draagt de naam ‘Máxima Gown’. Dat de jurk oranje is kan dan ook haast geen toeval zijn. Overigens is Sofia niet de enige die oranje droeg tijdens de uitreiking: op foto’s die het Zweedse koningshuis op Instagram heeft gedeeld is te zien dat meerdere Zweedse royals de kleur oranje dragen.

Meer DenD