17-jarige Lieke: ‘Ik wil persé slagen in voetbal’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De 26-jarige Lieke Martens staat al heel wat jaren op het veld. Inmiddels is ze uitgeroepen tot de Best voetbalster van Europa in 2017 en in datzelfde jaar werd zo door FIFA verkozen tot beste voetbalster van de wereld. Maar net zoals iedereen is ook Lieke begonnen bij een plaatselijke voetbalclub bij de F’jes.

Verenigingen

In de reclame van een pindakaasmerk speelt een een jong meisje tussen de jongens. Een echte doorzetter is ze in de commercial, want ze gaat door in de regen. De echte Lieke Martens speelde ook als vijfjarige tussen de jongens. Ze begon bij RKVV Montagnards in Bergen, en ging rond haar achtste naar Olympia ’18 Boxmeer. Destijds werd ze uitgenodigd om in het regionale elftal te spelen. Toen Lieke zestien jaar oud was, stapte ze over naar sc Heerenveen om te gaan spelen in de Eredivisie. Daarna heeft ze nog gespeeld bij VVV-Venlo, waar ze na een jaar weer vertrok voor Standard Fémina de Liège. Tegenwoordig speelt Lieke bij FC Barcelona, waar ze inmiddels dertien doelpunten heeft gemaakt in dertig wedstrijden.

Alles op alles

Wie goed op het internet speurt vindt een website die Lieke ooit voor zichzelf heeft aangemaakt. Daar schrijft ze al dat ze alles op alles zal zetten om heel goed te worden in voetbal: ,,Het was geen makkelijke keuze om je familie en vrienden achter te laten in Limburg, maar toch wist ik dat het moest doen. Ik wil gewoon persé slagen in mijn sport”, schrijft ze over naar Heerenveen te verhuizen voor haar sport.

 

Tags

JEUGDKINDKINDERFOTO'SLIEKE MARTENSORANJEORANJE LEEUWINNENVOETBALVROUWENVOETBAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck