7 jaar Cinetree: met vallen en opstaan altijd standvastig

Door: DitjesDatjes
06-07-2022

Filmplatform Cinetree bestaat dit jaar zeven jaar. Dat waren jaren met veel “vallen en opstaan”, maar oprichter Hanna Verboom is het vertrouwen in het project nooit verloren. “Ondernemen is keihard werken, maar doordat we proberen alleen de beste films en docu’s te selecteren, houden we stand in een markt met veel grote spelers”, zegt Verboom tegen het ANP.

Zeven jaar geleden richtte Verboom het platform op met geld uit eigen zak. “Ik geloof in de kracht van goede films, dat het steeds belangrijker voor ons wordt wat we kijken en dat films ook gebruikt kunnen worden om maatschappelijk onderwerpen op de kaart te zetten. Ik was een beginnende ondernemer die veel moest leren, maar als je ergens in gelooft is het het risico waard”, aldus Verboom. Geld voor marketing of promotie was er ook vrijwel niet. “Gelukkig geloofden ook anderen in onze missie, zoals Humberto Tan, Carice van Houten en Joris Luyendijk, die hun favoriete films wel wilden tippen op het platform. En zo ging het balletje rollen.”

Tijdens de coronacrisis groeide het platform en werden de eerste eigen documentaires geproduceerd. Dat was voor Verboom een bevestiging van het vertrouwen dat ze in Cinetree bleef hebben. “Tijdens de coronacrisis waren mensen echt op zoek naar hoopvolle verhalen, het nieuws en alle ontwikkelingen waren al zwaar genoeg. Dit is ook waar onze collectie films voor staat en we groeiden flink. Die mensen zijn voor een groot deel gebleven, iets waar we heel blij mee zijn.”

Plannen

Het was de droom van Verboom om met het platform meer verdieping in het filmaanbod te brengen en mensen te motiveren, iets wat tot haar grote spijt op de grotere platforms zoals Netflix nog wel eens ontbreekt. “Miljoenen mensen keken naar David Attenborough: A Life on Our Planet over de staat van de aarde. Hoe jammer is het dat er daarna niet gelijk een pagina in beeld komt waarop kijkers zien wat ze kunnen doen. Dat is een stukje verdieping dat we bij Cinetree wel willen bieden.”

De komende maanden is Verboom nog wel even zoet met haar bedrijf. Zo start deze zomer het Cinetree’s Forest Filmfestival in het Amsterdamse Bos (27- 31 juli) er zit een kinderplatform in de pijplijn. “Hopelijk komt er heel snel een Cinetree Kids. Veel mensen beseffen niet wat programma’s en beelden met kinderen kunnen doen. Daar houd ik me steeds meer mee bezig, vooral nu ik zelf moeder ben.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD