7 vragen aan Matteo van der Grijn

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

De opening van het motorseizoen strekt dit jaar tot in de theaterwereld! Niemand minder dan acteur en zanger Matteo van der Grijn vervult de hoofdrol in een nieuwe theaterproductie Jumping Jack, dat door acteur Frank Lammers wordt geregisseerd. De voorstelling is een eerbetoon aan de verongelukte motorcoureur Jack Middelburg, die tijdens races in Tolbert halverwege de jaren tachtig om het leven kwam…

1.

Heftig thema Matteo…

,,Zeker. Maar er is een heel mooi script gemaakt over de kleindochter van Jack Middelburg, die wordt gespeeld door Julia van der Vlugt, die in een soort comateuze droomwereld fantaseert over hoe het zou zijn om haar opa terug te zien. Ze vraagt zich af hoe het zou zijn als ze terug kon gaan in de tijd en hem zo kon behoeden voor die fatale dag.”

2.

Hoe gaat de voorstelling worden vormgegeven?

,,We zijn te zien op de noordlus van het TT-circuit in Assen, die niet in gebruik is. Daar worden tribunes neergezet waar in totaal 3000 mensen per voorstelling kunnen kijken naar, in totaal een man of tweehonderd die dit verhaal gaan spelen.”

3.

200 man en vrouw?

,,Ja, een gigantische operatie waar drie professionele acteurs worden omgeven door een stoere rockband met 20 gitaristen, 60 dansers van Lucia Marthas en 30 motorrijders die op prachtige motoren uit de jaren ’70 om de races na te spelen.”

4.

En jullie worden aangestuurd door Frank Lammers, die we kennen van veel films en series?

,,Ja, dat klopt. Wij hebben al jaren een heel goede klik met elkaar. Al toen ik tijdens mijn opleiding stage liep, kregen we met elkaar te maken. We speelden beiden in verschillende stukken en films. Dus het voelt heel erg vertrouwd.”

5.

Voor Jumping Jack kruip je weer op de motor, net zoals we je in Soldaat van Oranje hebben zien doen. Een feestje?

,,Zéker, ik ben liefhebber en ik heb een eigen motor. Dus dit past als een handschoen.”

6.

Hoe lang mag je erop springen?

,,Vanaf 10 mei staan we in elk geval tien keer in Assen. En het zou goed kunnen dat er nog een paar voorstellingen achteraan worden geplakt.”

7.

En dit alles gaat los na de Paasdagen?

,,Klopt, de eerste voorstelling is op 9 mei. We brunchen gezellig Pasen thuis met mijn vrouw, onze kinderen en schoonfamilie. Opa en oma verstoppen altijd eieren in de tuin. Omdat .Jack en Tara 5 en 8 jaar oud zijn, vinden ze dat nog geweldig leuk.”

Volgend jaar mei zal Jumping Jack te zien zijn op het TT Circuit in Assen, de voorstelling is een eerbetoon aan motorcoureur Jack Middelburg die in april 1984 verongelukte tijdens races in Tolbert.

Als de kleindochter van Jack, een kleine 40 jaar na zijn overwinningen, op het TT Circuit komt, duikt zij in de tijd van haar opa en beleeft zij de ups en downs van haar grootvader opnieuw. De roemruchte 70-ties en 80-ties herleven in volle glorie.

De hoofdrol in Jumping Jack zal gespeeld gaan worden door Matteo van der Grijn, de regie van de voorstelling is in handen van Frank Lammers.

Jumping Jack moet een grote muzikale en beeldende voorstelling gaan worden, volgens Frank Lammers een show met veel live muziek, veel stunts en dans, uitgevoerd door 20 acteurs mee, 30 motorrijders, 40 gitaristen, 50 muzikanten en 60 dansers. Met een professionele cast, maar ook worden er ‘amateurs’ uit de regio Assen gezocht.

“Een totaal bezopen plan. Dus ik zeg ja. Mensen die van motoren aflazeren, keiharde rockmuziek en romantiek. Het kan eigenlijk niet, dus ik ben voor.” aldus de regisseur over de productie.

Per keer kunnen 3000 toeschouwers de voorstelling zien, er staan in totaal 10 voorstellingen gepland. Jumping Jack is een initiatief van BUOG, Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen die daarin nauw samenwerkt met TT-Circuit Assen en veel lokale partijen.

Tags

7 VRAGEN AANACTEURMATTEO VAN DER GRIJNMOTORSPORT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck