7 vragen aan…Mis met een missie: Aasiyah van Geenen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Eind februari staat Aasiyah van Geenen in de schijnwerpers tijdens de ‘Miss Supermodel Worldwide Netherlands’-verkiezing. Ondanks alle hindernissen die ze onderweg tegenkwam, bewijst ze dat ware schoonheid van binnenuit komt. DenD stelde haar 7 vragen.

1. Hoe ben je in de Miss-scene gerold?

„Op mijn vijftiende kwam ik per toeval een inspirerende YouTube-video tegen over missverkiezingen. Het sprak me zo aan dat ik me spontaan inschreef voor Miss Teen of Noord-Holland. Toen ik het nieuws met mijn klasgenoten deelde, waren hun reacties verrassend negatief. Ze zeiden dingen als: ‘Daar ben jij toch helemaal niet mooi genoeg voor, waarom zouden ze jou kiezen?’”

  2. Wat deed die kritiek met je?

  „Mijn school was altijd mijn veilige haven, vooral omdat mijn thuissituatie niet makkelijk was vanwege mijn moeders narcistische persoonlijkheidsstoornis. Toen die negatieve reacties op school begonnen, voelde het alsof mijn toevluchtsoord werd verstoord. Maar in plaats van me te laten ontmoedigen, besloot ik te bewijzen dat ik het wel kon. Uiteindelijk eindigde ik als tweede bij mijn allereerste missverkiezing. In die periode ben ik ook naar mijn vader verhuisd, wat mijn leven aanzienlijk verbeterde en het begin was van mijn persoonlijke transformatie.”

  3. Wat was voor jou de grootste gamechanger?

  „Dat ik eindelijk de moed vond om voor mezelf te kiezen. En dat is precies wat ik wil overbrengen. We worden in ons eentje geboren en we vertrekken ook alleen uit deze wereld. Dus je moet je eigen geluk nastreven. De Miss-verkiezing is voor mij een ongelooflijke ervaring en een langgekoesterde droom. Ik ben vastbesloten om die nooit op te geven.”

  4. Heb je eigenlijk weer contact met je moeder?

  „Nee, ik heb haar al drie jaar niet gesproken. Het was een ingewikkelde en moeilijke situatie die altijd een groot trauma zal blijven. Wat ik graag wil laten zien, is dat er altijd een lichtpuntje aan het einde van de tunnel is. Op dit moment studeer ik internationale business aan de Hogeschool van Amsterdam en woon ik op mezelf in Bussum. Ook heb ik een vriend. Ik wil anderen inspireren die vergelijkbare situaties doormaken: het kan positief uitpakken. Als je ervoor kiest om schadelijke mensen uit je leven te verwijderen, kan het alleen maar beter worden. Ook al zijn er bloedbanden, dat betekent niet automatisch dat je schadelijk gedrag moet accepteren, met als excuus ‘het is mijn moeder of zus’. Ik ben blij dat ik de macht terug heb gepakt.”

  5. Vertel, wat maakt iemand tot een goede Miss?

  „Veel mensen denken dat Missen hetzelfde zijn als modellen, maar dat klopt niet helemaal. Een goede Miss moet kunnen praten, interviews geven en haar standpunten duidelijk kunnen maken. We zetten ons ook in voor maatschappelijke doelen. Dus het draait niet alleen om hoe je eruitziet, maar ook om wie je bent vanbinnen.”

  6. Hoe ziet de grote finale op 24 februari er precies uit?

  „Er komt een bikini- en galajurkenronde, evenals aan een pitchronde. Voorafgaand aan het event hebben we een privé-interview over onze doelen en ambities. Wat ik persoonlijk geweldig vind, is dat je na het winnen deel wordt van de organisatie. Je helpt en begeleidt andere meiden en dient als inspiratie en rolmodel. Bovendien mag de winnaar naar India reizen om Nederland te vertegenwoordigen bij Miss Supermodel Worldwide.”

  7. Wat voor mooie dingen zou je willen doen met je Misskroontje?

  „Ik wil me in de eerste plaats blijven inzetten voor educatie omdat ik altijd het gevoel heb gehad dat goede educatie me uit veel moeilijke situaties heeft gered. Mijn missie is om jongeren de juiste tools te geven zodat ze kunnen groeien en de beste keuzes kunnen maken. Ook aandacht voor mentale gezondheid is superbelangrijk, vooral voor jonge meiden. Het lijkt me mooi dat je met de kracht van een titel, een kroon en een sjerp, enorme stappen kunt zetten.”

  Tags

  AASIYAH VAN GEENEN

  Lees verder

  Mis geen enkele winactie!

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Facebook Twitter

  DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck