7 vragen aan… Shirma Rouse

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

De agenda van Shirma Rouse raakt weer steeds voller sinds het weer mag en dat omarmt de Rotterdamse zangeres, die werkt aan een kookboek én meer dan 50 kilo af is gevallen, innig. ,,Tijdens de beperkingen heb ik wel online opgetreden, maar ik miste het applaus. Sta je helemaal uit je dak te gaan, blijft het daarna stil. Applaus is ontvangen, nadat je als artiest hebt gegeven. De interactie met het publiek is voor mij belangrijk.”

Hoe ziet de agenda eruit?

,,Ik kom met zes theatershows met akoestische liedjes over de afgelopen maanden, wat ze met mij deden. Mijn oorspronkelijke toer van 50 shows is verplaatst naar volgend jaar. Daarnaast leg ik de laatste hand aan het kookboek dat ik maak, ga ik verder met afvallen en het geven van openlucht optredens.”

Wat is jouw afvalgeheim?

,,Het Alizonne dieet, dat is gericht op de verbranding van vet door aangepaste voeding en sporten. Ik ben nu bijna 55 kilo kwijt.”

Wat is het fijnste nu je zoveel bent afgevallen?

,,Dat ik me heerlijk voel en dat ik bijvoorbeeld in de auto veel lekkerder zit. Als ik dan wat laat vallen op de grond, hoef ik niet meer langs de weg te parkeren om het op te rapen. Ik kan gewoon bukken.”

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?

,,Dat ik heel lang te weinig tijd heb geïnvesteerd in Shirma. Ik heb geleerd om van mezelf een prioriteit te maken. Het was niet zo dat ik niet van mezelf hield, maar ik had moeite om goed voor mezelf te zorgen. Het ontbrak aan ritme in mijn leven, probeerde op de verkeerde momenten te genieten van bijvoorbeeld eten. Nu ziet mijn hele dag er anders uit. Voor 11 uur ’s ochtends doe ik niets dan werken aan mezelf. Gezond eten, sporten. Pas als ik voor mezelf heb gezorgd, komt de rest aan bod.”

Wanneer ontdekte je jouw zangtalent?

,,Als kind al. Mijn vader grapt altijd dat ik zingend ben geboren. Het duurde dan ook niet lang voordat ik in een kinderkoor in de kerk zong. Ik zou niet anders willen!”

Wat was je geworden als je geen zangeres was geworden?

,,Chefkok denk ik, want ik houd enorm van koken. Ik ben ook met een kookboek bezig. Iemand zei laatst nog: ‘Je kookt nog beter dan je zingt!’ haha. Maar als kind wilde ik arts worden. Mijn beide oma’s waren ziek en die wilde ik beter maken. Uiteindelijk werd het voor mij een studie scheikunde in Leiden en daarna het Conservatorium in Rotterdam.”

Wat hoop je de komende tijd voor ons land?

,,Dat mensen de regels in acht blijven nemen. De cultuursector heeft het gewoon ontzettend zwaar gehad. Je ziet het aan artiesten natuurlijk niet, maar er zijn nog heel veel anderen bij betrokken. Neem mijzelf bijvoorbeeld: met mij reizen tien muzikanten mee. Die hebben ook allemaal thuisgezeten en geen inkomsten gehad. Ik hoop dat mensen rekening blijven houden met elkaar en zorgen voor elkaar. Dat moeten we samen doen.”

Tags

7 VRAGEN7 VRAGEN AANSHIRMA ROUSEVANESSA BONTJE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck