7 vragen over Jennifer Lopez

Door: Vanessa Bontje
26-10-2019

Ze is 50 jaar oud, maar ziet eruit alsof ze de eeuwige jeugd heeft. Jennifer Lopez heeft alles wat vrouwen én mannen willen: schoonheid, rijkdom en succes. Wie is toch deze Latina die in de lente van haar solocarrière als zangeres al met een hoge ogen gooide, maar zong ‘I’m still Jenny from the block’ (vrij vertaald: ‘ik ben nog steeds Jenny uit de achterbuurt’)? DenD zocht het voor je uit.

1.Uit wat voor nest komt Jennifer Lopez?

Haar ouders komen beiden uit Puerto Rico maar kregen pas een relatie toen ze elkaar ontmoetten in New York. Haar moeder Guadalupe was peuterleidster en haar vader David repareerde computers. Ze kregen in totaal drie kinderen (allemaal dochters): Jennifer, Lynda en Leslie.

2.Hoe begon de carrière van Jennifer Lopez?

Moeder Lopez zag het talent van haar dochter en spoorde Jenny aan om danslessen te nemen en dat deed ze dan ook. Jennifer stopte met highschool om een dans- en zangopleiding te doen. Eventjes werkte ze op een advocatenkantoor, wat haar goed afging. Maar bij dansen en zingen lag haar hart. Door spanningen thuis leefde Jennifer een tijdje een zwervend bestaan, maar kon intrekken bij haar dansleraar. Via hem kwam ze als danseres in een clip van MC Hammer terecht. Later danste ze ook bij o.a. Janet Jackson.

3.Wanneer scoorde ze haar eerste filmhit?

In 1995 speelde Jennifer haar eerste filmrol. Maar het duurde eventjes voordat ze doorbrak met haar rol in Selena. Vooral haar gage was het gesprek van de dag: met een salaris van 1 miljoen dollar was ze de bestbetaalde latin-actrice van dat moment.

4.En haar eerste album?

In 1999 lanceerde ze haar eerste plaat On the 6 uit. Hierop stonden hits als Waiting for Tonight en Let’s Get Loud. Stuk voor stuk regelrechte hits. De zingende Jennifer was vanaf het begin een enorme moneymaker.

5.Hoe is het haar privé vergaan?

Tot nu toe is Jennifer drie keer getrouwd geweest, onder andere met de bekende Amerikaanse singer/songwriter Marc Anthony. Het vierde huwelijk is inmiddels aangekondigd: met voormalig honkballer Alex Rodriguez. Dit had overigens ook de vijfde keer kunnen worden, want een eerder aangekondigde verbintenis met acteur Ben Affleck werd kort voor de grote dag afgebroken.

6.Hoe zit het met die weergaloze jurk die J.Lo tijdens de show van Versace droeg?

Al 19 jaar lang is Jennifer de muze van modehuis Versace. Dat begon doordat Jennifer een soortgelijke dress droeg tijdens de uitreiking van de Grammy Awards in 2000. Omdat het toen al zó mooi werd gevonden en iedereen het erover had, gingen mensen zoeken naar foto’s van de jurk. Zo ontstond Google Images, dat daarvoor niet bestond. Versace en Lopez zijn altijd een modesetje gebleven.

7.Gaan we J.Lo binnenkort op het witte doek zien?

Jazeker, als hoofdrolspeelster in de spraakmakende en waargebeurde film Hustlers. Daarin speelt ze een stripteasedanseres die samen met een collega een plan bedenkt om steenrijke klanten geld afhandig te maken. De vrouw die door Jennifer wordt gespeeld, startte een rechtszaak: die wil graag iets zien in ruil voor haar levensverhaal… En lekkere som geld!

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen