7 vragen over…Rico Verhoeven

Rico Verhoeven
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Ondanks een stroeve jeugd, waarin hij veel aan zijn lot over is gelaten, is Rico Verhoeven doorgedrongen tot de top van het internationale kickboksen. Voor 2020 legt hij, als altijd de lat hoog. Naast zijn profcarrière maakt hij ook zijn debuut in een Hollywoodfilm. „Ondanks een moeilijke start ben ik erin geslaagd een voorbeeld te zijn van positiviteit”, vertelt Rico, wiens moeder drank- en drugsverslaafd was, aan DenD.

 1. Je timmert flink aan de weg! Wat wordt de focus voor 2020?
  „Balans vinden wordt de focus van 2020. Ik heb nu een jaar gehad waarin ik voor het eerst zoveel verschillende dingen door elkaar heb gedaan, maar nog altijd een topprestatie moet kunnen leveren. De learnings die ik daaruit heb meegenomen wil ik toepassen in 2020. Een jaar waar ik nog altijd top moet presteren in mijn sport, maar ook mijn debuut maak als hoofdrolspeler in een Hollywoodfilm.”
 2. Wat vind je belangrijk dat mensen weten over kickboksen?
  „Dat het een sport is die over zoveel meer gaat dan alleen schoppen en slaan. Het gaat over mentaal in balans zijn, over strategisch kunnen denken, controle kunnen hebben over je emoties, discipline en gezond leven.”
 3. Wat is voor jou het mooiste aan het vaderschap?
  „De essentie van het leven kunnen zien. Plezier hebben en onbezorgd
 4. Wat betekent kickboksen voor jou?
  „Het is mijn werk. Ik ben er 7 dagen per week mee bezig. Het was mijn langgekoesterde droom om wereldkampioen te worden en die heb ik werkelijkheid kunnen maken. De sport heeft me ook zoveel meer kunnen brengen. Ik woon in mijn droomhuis, kan mijn gezin een mooi leven bieden
  en heb mogelijkheden kunnen creëren voor mijn carrière na mijn sportieve carrière.”
 5.  Welke persoonlijke overwinning is voor jou het belangrijkste in jouw leven geweest?
  „Dat ik ondanks een moeilijke start heb gehad als kind in een omgeving en situaties die ik niemand zou willen toewensen, mij heb kunnen ontwikkelen tot een rolmodel voor anderen gebaseerd op positiviteit.”
 6. Wie is voor jou een inspirerende persoon?
  „Dwayne Johnson (Amerikaans acteur en voormalig profworstelaar, red.) vind ik een held. Hij heeft zoveel uit zijn carrière gehaald en werkt zo erg hard. Hij is een inspiratiebron op het gebied van multi-talent.”
 7. Wat is jouw motto?
  „Alles moet niet goed, maar perfect zijn. Ik streef naar het allerhoogste en allerbeste.”

Tags

KICKBOKSENKICKBOXENRICO VERHOEVENVADERSCHAP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

 • Dirk
 • Brookland
 • LAM jouw museum
 • Dirck