7 vragen over…topmodel Gigi Hadid

Door: Vanessa Bontje
24-03-2018

 

Nederland heeft grote modellen op internationale catwalks lopen, maar eentje die ook wel degelijk Hollands bloed door de aderen heeft stromen, is de 22-jarige Gigi Hadid. Haar moeder is de Nederlandse Yolanda van den Herik (beter bekend als Yolanda Hadid, die speelde in The Real Housewives of Beverly Hills) uit Papendrecht. Gigi is een veelgevraagd model wier carrière steeds groter wordt. Daarbij is ze ook nog eens de geliefde van ex-One Direction zanger Zayn Malik. Wie is Gigi Hadid en wat doet ze zoal? 

 1. Waar kennen we Gigi Hadid van? 

Ze werd op tweejarige leeftijd voor het eerst voor de camera van Guess gezet en al meteen was duidelijk: dit is een pareltje. In 2011, Gigi was toen 16 jaar, kreeg ze een contract bij het bekende IMG Models om vervolgens een lucratieve deal met make up-merk Maybelline te sluiten. Inmiddels is ze het gezicht van Tommy Hilfiger. Daarbij is ze heel populair op Instagram (38,4 miljoen volgers). 

 2. Uit wat voor gezin komt ze? 

Zoals gezegd is ze de dochter van Yolanda Hadid, die was getrouwd met de Amerikaanse producent Robert Foster. Na haar scheiding van hem in 2011 nam ze de achternaam van haar eerste man, Mohammed Hadid, weer aan. Met Hadid kreeg ze drie kinderen: Gigi, Bella en zoon Anwar. Alle drie zijn ze werkzaam als model.  

 3. Hoe ontmoette Gigi haar knappe vriend Zayn Malik? 

De lezingen lopen nogal uiteen, zowel Zayn Malik als Gigi vertelden er in bladen en op tv beiden andere dingen over. Naar verluidt ontmoetten de twee elkaar in 2015 op een feestje in Hollywood en hadden ze een week later hun eerste date. Na een tijdelijke breuk verzoenden ze zich in 2016 met elkaar. Inmiddels hebben ze drie jaar verkering. 

 4. Hoe rijk is Gigi Hadid? 

Heel recent zijn de cijfers die Ditjes & Datjes wist te vinden niet, maar ze zou aan haar modellenwerk tot nu toe een slordige 13 miljoen dollar hebben verdiend. Instagram was al winstgevend toen ze 10 miljoen volgers had. Per bericht zou Gigi er tussen de 110.000 en 275.000 dollar aan verdienen. Reken maar uit nu ze bijna vier keer zoveel volgers heeft dan toen… 

 5. Hoe blijft ze zo dun? 

Naast een heel leger aan begeleiders en sportinstructeurs die ervoor zorgen dat Gigi in shape blijft, onthulde ze in februari de ziekte van Hashimoto te hebben. Een autoimmuunziekte die schade toebrengt aan de schildklier. De succesvolle behandeling ervan maakt dat ze nog dunner is dan anders, zo liet ze weten. 

 6. Spreekt ze Nederlands? 

Meer dan het woordje ‘nee’ hebben we niet kunnen vinden. Toch is Gigi er trots op half Nederlands te zijn. Twee jaar geleden postte ze trots een foto van haar en haar zusje Bella als kleutertjes fietsend in Kinderdijk.  

 7. En wat weten we verder nog van Gigi? 

Dat je haar wakker zou kunnen maken voor pizza, dat ze meer dan 200 spijkerbroeken in de kast heeft liggen, dat ze aanvoerder was van het volleybalteam op haar middelbare school en dat ze psychologie studeerde in New York.  

Meer DenD