’75 miljoen voor De Ligt is een koopje’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Vrijdagavond werd bekendgemaakt dat verdediger Matthijs de Ligt Ajax verlaat voor de Italiaanse Juventus. Dit voor een transfersom van zo’n 75 miljoen euro. Volgens Alfred Schreuder, oud-trainer van De Ligt, heeft Juventus een geweldige slag geslagen…

…meldt De Telegraaf. „Als je naar de huidige markt kijkt, denk ik dat dit een koopje is.” Het exacte bedrag is nog niet duidelijk. Dit wordt pas bekend als Ajax de transfer officieel maakt. Italiaanse sportkant La Gazetta meldt een bedrag van zeventig miljoen maar dit bedrag kan ook nog oplopen. Het kan een aantal dagen duren voordat alle afspraken goed op papier gezet zijn door de juristen.

Water bij de wijn

Het bod startte bij 50 miljoen euro. En voetbalgod Cristiano Ronaldo maakte er geen geheim van dat hij De Ligt aan zijn zijde wilde hebben. Er wordt gespeculeerd dat Ronaldo invloed heeft gehad op de deal die uiteindelijk toch zo’n 25 miljoen euro is gestegen.

Juventus wacht niet

De komende dagen wordt de 19-jarige verdediger medisch gekeurd in Italië. Mocht dit allemaal goed gaan, dan kan er getekend worden. De bedoeling was dat Juventus hem zaterdagmiddag zou presenteren maar dat gaat niet door. De voetbalclub zal niet op De Ligt wachten om te vertrekken naar Azië voor trainingskamp.

Zorgen om succes

Fans maken zich zorgen over Matthijs de Ligt zijn succes vanwege zijn leeftijd. Maar Valentijn Driessen, chef sport van De Telegraaf, gaat er vanuit dat De Ligt een gegarandeerd succes wordt. Hij heeft er meer vertrouwen in dan in Frenkie de Jong: ,,Want hij moet concurreren en de Ligt niet” vindt Driessen. Volgens hem zijn ze allemaal winnaars op Ajax-coach Erik ten Hag na. De Ligt zal moeilijk te vervangen zijn.

Schreuder heeft er ook vertrouwen in: ,,De Ligt is ook in zijn hoofd al verder. De dag na een wedstrijd zat Matthijs elke ochtend om acht uur als enige al in de sportschool. Dat typeert hem als rolmodel. Daarom weet ik bijna zeker dat hij gaat slagen.”

Jaarsalaris De Ligt

Van de zo’n 75 miljoen euro houdt de Ligt hier zelf ongeveer een jaarsalaris van twaalf miljoen euro over. Hij tekent een contract voor vijf seizoenen bij De Oude Dame. Italië ontvangt het talent met open armen en hij wordt nu al op handen gedragen.

Tags

AJAXALFRED SCHREUDERERIK TEN HAGJUVENTUSMATTHIJS DE LIGTSPORTVOETBAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck