Aangifte tegen Danny de Munk wegens verkrachting

Aangifte tegen Danny de Munk wegens verkrachting jonge vrouw
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een vrouw heeft aangifte gedaan tegen Danny de Munk vanwege verkrachting. De zedenpolitie van de eenheid Zeeland-West-Brabant onderzoekt de beschuldigingen.

De aangifte is van een vrouw die in 2007 en 2008 nauw samenwerkte met De Munk tijdens de musical Ciske de Rat, meldt De Telegraaf. De vrouw zegt gedwongen seksuele handelingen te hebben moeten uitvoeren bij Danny.

Aanleiding

De vrouw zegt dat de eerdere meldingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag van de zanger in de periode dat hij in de musical Ciske de Rat speelde voor haar de aanleiding waren nu naar de politie te stappen.

Danny ontkent stellig dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. ,,Laat staan aan strafbare feiten. Inmiddels is cliënt bekend met de identiteit van de aangeefster. Dit bevestigt voor hem dat de beschuldiging ongefundeerd is”, zegt zijn advocaat Royce de Vries in De Telegraaf.

Eerdere melding

De zanger kwam twee maanden geleden al in het nieuws vanwege een melding van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een dame die achter de schermen bij Ciske de Rat werkte, besloot Yvonne Coldeweijer toen te berichten.

,,Danny had haar nummer via de productie opgevraagd”, aldus Yvonne. Hij zou de dame hebben gebeld en hebben gevraagd of zij na een show naar zijn vakantiehuisje wilde komen. ,,Zij is dus meegegaan naar het huisje, en daar zijn allemaal seksuele dingen gebeurd.”

Het gebeurde allemaal onder invloed van drugs, waardoor de dame in een soort ‘waas’ terechtkwam en niet meer wist wat er gebeurde. ,,Daar heeft ze tot op de dag van vandaag nog steeds last van.”

‘Er waren er meer’

De dame die nu aangifte heeft gedaan werkte volgens Yvonne ook backstage bij Ciske de Rat. ,,Zij is echter niet hetzelfde meisje uit mijn video. Er waren er namelijk meer”, meldt Coldeweijer op Instagram.

Tags

AANGIFTEDANNY DE MUNKGRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck