Aart Staartjes: ‘Ik kon echt niet meer spelen’

Door: DitjesenDatjes
29-03-2019

Aart Staartjes is bij kinderen ongekend populair als Meneer Aart, maar programmamakers zijn minder dol op de 81-jarige acteur. Aart krijgt namelijk bijna geen rollen meer aangeboden. Eerst vond hij dat verschrikkelijk, maar inmiddels lijkt hij er vrede mee te hebben.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kwaaltjes

‘Meneer Aart’ heeft namelijk steeds vaker last van ouderdomskwaaltjes. Het gerucht ging dat hij last van zijn hart heeft. Hij moet namelijk onlangs afstand doen van een rol die hij had gekregen in het stuk ‘Een goed mens’. Gelukkig vertelt Aart aan weekblad Story dat er niets mis is met zijn hart. ,,De reden dat ik mijn rol in ‘Een goed mens’ heb moeten teruggeven was bronchitis. Dat heeft me enorm verzwakt en ik kon echt niet meer spelen.” De acteur had zich enorm op de rol verheugd en baalde dan ook flink dat hij toch niet kon spelen. ,,Ander werk heb ik nog niet maar dat is misschien niet zo erg. Ik ben 81 jaar oud, waarom moet ik nog werken?”

Eerder vertelde hij dat hij juist wel graag wilde werken. Hij kreeg de rol van Hendrik Groen aangeboden, maar werd even later toch afgeserveerd. De makers van de immens populaire serie besloten dat ze een acteur wilde met een andere uitstraling. ,,Ze vonden me dus te oud. Er moest meer energie in. Kees Hulst ging het doen en die is 64. Dat begrijp je toch niet? Echt behoorlijk lullig.”

Meer DenD