Ab Osterhaus onder vuur in De Oranjezomer

Oranjezomer
Door: Charlotte Wijnen
26-07-2021

Viroloog Ab Osterhaus lag onder vuur in De Oranjezomer. Oud-tophockeyer Jacques Brinkman haalde flink naar hem uit. ,,Wat doet hij hier?”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Laat hem volgende keer thuis’

Ab Osterhaus was gisteren samen met Jacques Brinkman, tweevoudig olympisch kampioen hockey, uitgenodigd bij De Oranjezomer. En dat ging niet zo goed samen: Jacques was niet blij met de komst van de viroloog.

Volgens de oud-hockeyer hoort een viroloog niet in een sportprogramma. ,,Als het over de Zomerspelen gaat en over de sport, laten we de virologen dan even thuislaten”, klaagde Jacques. ,,We zitten hier toch om over de sport te praten en over de Olympische Spelen? Een beetje corona komt er wel in voor, maar Ab is een expert in de virologie en niet in de topsport.”

Johan Derksen verbaasd

Ab vertelde dat we veel vaker dit soort pandemieën zullen gaan meemaken, en dat het dus wél belangrijk is om erover te praten, ook tijdens een sportprogramma. Een opmerking die bij Jacques in het verkeerde keelgat schoot. ,,Nee! Dit wil je toch niet in dit programma? We zijn met zijn allen coronamoe”, reageerde hij geërgerd.

De heren van De Oranjezomer wisten niet wat ze hoorden, zij hadden de viroloog tenslotte uitgenodigd. ,,Jacques, jij wil eigenlijk dat wij Ab eruit gooien?”, vroeg Johan Derksen verbaasd.

‘Je kunt ook nee zeggen!’

,,Toen Ab hier zou zitten, dacht ik: Ik moet me wel inhouden. Het is niet persoonlijk bedoeld, maar het gaat mij meer om het feit dat we het over topsport moeten hebben”, aldus Jacques. Dat je uitgenodigd wordt voor een programma, betekent niet dat je ook moet komen, vindt de oud-hockeyer. ,,Je kunt ook een keer nee zeggen tegen een programma!”

Meer DenD