Actrice Yootha Wong-Loi-Sing wint Amerikaanse filmprijs

Door: DitjesDatjes
24-03-2020

De Nederlandse actrice Yootha Wong-Loi-Sing heeft een Amerikaanse acteerprijs gewonnen. Zij werd bekroond met de Speciale Juryprijs van het festival SXSW voor haar hoofdrol in de Engelstalige film Really Love. Wong-Loi-Sing deelt de prijs met de mannelijke hoofdrolspeler Kofi Siriboe.

Tekst gaat verder onder advertentie

De organisatie maakte de winnaars van de grote prijzen dinsdag online bekend. Het festival werd afgelast vanwege de coronapandemie, maar de jury overlegde wel over een aantal prijzen. SXSW dat jaarlijks plaatsvindt in Austin, Texas geldt na Sundance als het belangrijkste Amerikaanse festival waar nieuwe kleinere films zich kunnen presenteren.

Really Love verhaalt over een jonge schilder die probeert zijn plek te bemachtigen in de competitieve kunstwereld. Als hij een aantrekkelijke jonge rechtenstudente ontmoet (Wong-Loi-Sing) komt hij voor een moeilijke keuze te staan.

Oprah Winfrey

De rol van de kunstenaar wordt gespeeld door Kofi Siriboe, een acteur die eerder onder meer in Whiplash en Straight Outta Compton te zien was. Ook had hij een hoofdrol in de serie Queen Sugar van OWN, het netwerk van Oprah Winfrey. Really Love is geproduceerd door Macro, het bedrijf dat eerder onder meer Oscarwinnaar Fences maakte met Viola Davis en Denzel Washington.

Het is de tweede Amerikaanse rol voor Yootha Wong-Loi-Sing in korte tijd. Zij speelde ook in Love Is, een dramaserie over een succesvol koppel dat hun carrières met het gezinsleven probeert te combineren. De in Rotterdam geboren actrice brak in 2013 door met haar rol in de speelfilm Hoe duur was de suiker. Hiervoor ontving zij een Gouden Kalf-nominatie. Daarna was Wong-Loi-Sing onder meer te zien in Mannenharten 2, The Paradise Suite en Sneekweek.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD