Adam Lambert in 2009 ‘in problemen’ door kus voor man bij AMA’s

Door: Ditjes en Datjes
23-01-2023

Adam Lambert heeft in een bedankspeech verteld dat hij in de problemen kwam door de kus die hij zijn mannelijke keyboardspeler gaf tijdens een optreden in 2009. De kus vond plaats tijdens de American Music Awards (AMA’s) en de problemen kwamen volgens Lambert vanuit het netwerk dat de show uitzond.

“Ze hadden zoiets van: ‘hoe durf je?’ en ze hebben me een tijdje in de ban gedaan”, zei hij over ABC bij het Creative Coalition Spotlight Initiative Gala. “Ze dreigden zelfs met een rechtszaak. Ik had geen idee, ik leefde in een bubbel in LA met artiesten en gekken en had geen idee dat dit nog zo’n ophef kon veroorzaken.”

De ervaring zorgde ervoor dat Lambert nog meer zijn seksualiteit wilde tonen, vertelde hij ook. “Ik ga zo gay zijn als ik wil verdomme, en ik ga flamboyant en wild zijn. En als ik daardoor in de problemen kom dan is dat maar zo. Ik ga me niet inhouden.”

De uitspraken bij het gala werden opgetekend door Page Six, die ook ABC om een reactie vroeg maar die is nog niet gegeven. In een interview met Variety gaf Lambert onlangs nog aan dat hij denkt dat hij American Idol had gewonnen in 2009 als er geen homofobie was geweest. “Maar het is al ruim tien jaar geleden”, zegt hij over zijn tweede plek destijds.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD